Revival

Said gonna be a revival tonight ooh
I wanna see a revival yeah
Gonna be a revival tonight
Lord, let there be a revival yeah

Forgive what I have done
It means my soul's survival, oohh
I need you so,it's sin
Put an end to my suffering oh

Why am I so blind with my eyes wide open? ooh
Trying to get my hands clean in dirty water

I wanna see a revival tonight
Lord, let there be a revival yeah
I need to see a revival tonight oh
Wanna see a revival oohh

Why am I so blind with my eyes wide open? yeah
Now I need someone
Let this dark night be done oh

I need you so,it's sin
Put an end to my suffering
I wanna see a revival tonight
Lord, there needs to be a revival

Today's song

Flogging Molly-Devil's dance floor. Varför kunde inte jag varit född irländare istället? Dricka Guiness, lyssna på sån här musik (gör jag iaf men still), prata med härlig dialekt dessutom

Great success!

Jag fick MVG på mitt geografiarbete, dvs. slutuppgiften! och den är det viktigaste för betygen. Happy or what?:D Det kändes inte alls bra när jag hade redovisningen, martina såg sur ut och christer kollade bara ner i sina pappren.

"Verkar bra påläst, gör bra analyser under den muntliga redovisningens gång. Bra fördelning mellan de olika områdena. Tydliga analyser i texten."

GLADGLADGLAD

Saving Private Ryan

Är det något som har en aning om vilken historiesyn den bygger på? inte jag iaf, måste veta det för min analys nämligen. det är dock en riktigt bra film, fast jag bölar alltid i den. men anyway. imorgon är det bara en lektion, sen ska vi kolla på artes och dramaeleverna när de har nån teater eller dyl. Efter det bär det av till metropolen Malmköping för att fira att Misse har fyllt år. På lördag har jag dumt nog gått med på att jobba 12-21 när jag egentligen skulle jobbat 12-16. Not good.


Hell yeah I'm a woman

Jag måste ha sjukt bra simultankapacitet. Jag lagar mat, håller igång en konversation på msn, bloggar och lyssnar på musik. SAMTIDIGT. Slå det om du kan.

nobody said it was easy

Håller på och skriver en filmanalys om Saving Private Ryan men det är sjukt svårt. Jag menar hur ska man kunna veta om det finns historiska fel i filmen? Vilket material filmen bygger på?

Inte lätt. Men det är en bra film though


It's problematic

Har precis varit och klippt mig. Gjorde ingen superförändring,klippte bara topparna och luggen lite. Mitt problem är att mitt hår är überlockigt och aldrig vill som jag vill. Har man lockigt hår kan man inte ha en enda snygg frisyr, det går bara inte. Visst, mitt hår brukar bli snyggt när man plattar det men hur länge är det rakt? 5 minuter? Hopplöst är vad det är! Jag skulle vilja ha sådär snyggt rakt hår med lite självfall så att det inte låg slickat längs huvudet men ändå rakt. Istället har jag världens krull, not fair. Det sjuka är dessutom att mitt hår verkar bli lockigare och lockigare. Eller, när jag var riktigt liten hade jag superkrulligt blont (!) hår men sen rakades det ut. För ett par år sedan blev det jättelockigt igen, skumt va?Ich verstehe nicht, megakonstigt

Anyways, så här ser jag ut efter att ha klippt mig och frisören plattat mitt hår (skillnad)
En irriterande sak är dock att det inte alls kommer att se ut sådär efter att jag har duschat och ska fixa till håret själv. Frisörer måste ha magiska fingrar, håret är (nästan) alltid skitsnyggt när man lämnar frisörsalongen men när man för första gången ska fixa till det själv skiter sig alltihop och håret står alltid åt alla håll och kanter.

Egentligen borde man ha peruk, det hade varit så sjukt mycket enklare. Förresten, någon gång ska jag skaffa världens afro, permanenta hela håret och ha världens volymgrejjer i det. Seriöst, jag ska det. Jag är faktiskt lite smått avundsjuk på dom som har naturligt afro, det är rejält häftigt. Jag är född i fel hudfärg.


Put some music on!

Playlist:
Sébastien Tellier- Divine
The Doors- Light my fire
Yael Naim- New Soul
The Black Crowes- Hard to handle
The Black Crowes- She talks to angels
The Black Crowes- Sometimes salvation
Kiss- I love it loud
Jamie Lidell- Little bit of feelgood
Jamie Lidell- Multiply
Jamie Lidell- Another day
Kiss- Lick it up


Good or what?


Natta

Ska sussa nu. Har precis kollat på Deep blue sea, den sög fast den var lite kul att kolla på ändå. Det sjuka är att den gjordes 1999 och det är ändå skitdåliga effekter, hajarna ser inte verkliga ut för fem öre. Jag är otroligt hajrädd (vågar inte ens simma långt ut i Sverige för att jag tror att hajar ska komma) men tycker ändå inte att den filmer är läskig, den har misslyckats totalt. Inte ens killen som ska vara snygg är det, dålig stil, men Samuel L. Jackson är bra. T.o.m. Hajenfilmerna är bättre (ok, det är mest för ni vet, dudududu) och dom är ändå riktigt gamla.

Imorgon är det idrottsdag, ska stöta kul och springa 3 km. We'll see hur det går. Visste inte om man skulle ha käk med mig så tar med mig plånkan ifalll, man kan alltid köpa något på nån mack.

ANYWHO, nu ska jag sova, får en halvtimmes sovmorgon imorgon. YAY!

Gonatt Good night, sleep tight, don't let the bed bugs bite

Dreams

Jag vill kunna spela säckpipa, det är ett riktigt härligt instrument. Det är inte någon som råkar ha en på lager? Min gamla träslöjdslärare (som för övrigt var allergisk mot trä) i Mariefred byggde en säckpipa. Man kanske borde åka till Skottland och lära sig? Skulle vara coolt som fan. Det har faktiskt alltid varit lite utan en dröm för mig att lära mig spela säckpipa, ändå sedan jag såg Braveheart för första gången och förälskade mig i Skottland. Borde kanske ta tag i det, får bli mitt nästa musikprojekt.

and

This is way better though

Visst Johnny Cash i all ära, men Ray Charles gör en sjukt mycket bättre version av låten. Or is that just me?


Har funderat på den här ett tag

Har gått runt i ett par veckor och sjungit på den här låten. Problemet är att jag inte kan så mycket av den och tidigare inte hört hela låten. Det enda jag kan är typ "I fell into a burning ring of fire and it burns, burns, burns, the ring of fire" och det blir rätt tjatigt både för mig och omgivningen om när jag sjunger samma fras om och om igen. Här kommer därför hela låten. Voìla.


Chanson du jour

Sometimes Salvation- The Black Crowes


En bild säger mer än 1000 ord.

Var på promenad igårkväll och tog dom här bilderna. Vet ni vad? Det luktar sommar ute. HÄRLIGT

image55image56

image57

Dangerous

Internet är farligt. Jag hade tänkt göra min bokanalys när jag kom hem från skolan men tror ni jag gjorde det? Nein, jag satte mig vid msn, youtube och massa annat. Nu ska jag sätta på hm. Lauryn Hill MTV Unplugged och tokskriva. Eller vänta, måste äta först. Anyway, EFTER det blir det PLUGG.

Undrar om skolungdomarna var mycket mer effektiva innan internet fanns?

I am evil, I am bad

Jag vet, jag är elak. Jag sa till pappa att jag hade ätit macka när jag kom hem från skolan och att jag därför inte var hungrig. Detta sa jag för att mamma inte är hemma och jag inte hade lust att äta middag med pappa.

Är jag verkligen elak? Eller är det ok att säga så? Dessutom är jag svinhungrig.

Idiot?

Får ryck. Egentligen skulle vi haft samhällslektion idag och det hade jag verkligen ingen aning om. På lektionen var det tydligen ett oförberett prov, som jag missade. Nu kommer jag få IG, i samhälle. GREAT.

Dessutom är jag PMS-barn idag. Allt är på topp. På lunchen drog jag hem, pallade inte när dom andra inte skulle käka på Thomas. Istället åt jag pastasallad och grillad kyckling och låg ute och solade, helt okej.

Sunkig är det rätta ordet precis som man kan känna sig vid frukostbordet

Har haft picknick på franskan idag,rätt mysigt med brieost, kex, croissants och baguetter. Lite halvt onödig dag idag, har håltimme, italienska, håltimme igen och sen brännboll på gympan och efter det har vi engelska där vi ska få tillbaks prov.

Imorgon är det projektvisning, ännu mer onödig dag.

Anyways, vad gör ni idag?

Dagens

Skojjade bara, självklart är Another Day med Jamie Lidell dagens låt och inte Light my fire med The doors.Come on baby light my fire

Dagens låt: Light my fire- The Doors

Blowin' in the wind

Det har varit en sjukt fysisk helg den här veckan. Igår var jag i stallet mellan halv 9 och 4. Jag mockade 12 boxar (sinnesjukt jobbigt), gav hö till 10 och red två. Allt som allt blev det ett workoutpass på 5 timmar. Inte så dåligt va? Känner redan hur mina muskler börjar krypa fram ur dvalan. Idag red jag bara en häst. Kollade lite på morsan när hon red, såg förvånansvärt bra ut faktiskt. Kommer ha megaträningsvärk imorgon men det var rätt mysigt ändå,

Under helgen har jag träffat 4 av mina 6 kusiner, très trevligt. 2 av dom har jag inte träffat sen sjukt lång tid tillbaks, lite synd. Mormor var här idag också, hon är rolig.


Imorgon är det pique nique på franskan, vet inte vad jag ska ha med mig. Kommer bli panikköp imorgonbitti på Matpiraten, great. Kan bli trevligt. On verra.

Anway, nu ska jag gå och lägga mig.

Buenas noches

Skönaste snubben?


Fotograf?


image52

image53

image54

Dom är tagna med mobilen så inte världens bästa kvalité, lite charmiga ändå.

Pictures from the Berlin

                     


Sådär, kommer fler bilder därifrån some other time

Brilliant

Såg en sjukt bra film igår- The interpreter (Tolken). Sean Penn spelade en FBIsnubbe. Han är egentligen inte snygg men han har verkligen något som gör att han blir snygg och rätt het, skulle gissa att det är att han är så manlig (dvs. inte gay som Ronaldo, Miriam) Anyways, hittade det här

The film revolves around Silvia Broome (Nicole Kidman), an interpreter working at the United Nations in New York, who was born in New York and raised in the Republic of Matobo, a fictional African country. The events depicted in the film span approximately one and a half weeks.

The United Nations is considering indicting Edmond Zuwanie (Earl Cameron), president of Matobo, to trial in the International Criminal Court. Initially a liberator, over the past twenty years he has become as corrupt and tyrannical as the government he overthrew, and is now responsible for ethnic cleansing and other atrocities within Matobo. Zuwanie is soon to visit the United Nations and put forward his own case to the General Assembly, in an attempt to avoid the indictment.

A security scare forces the evacuation of the UN building, and Silvia returns at night to reclaim some personal belongings. At that time she overhears discussion of an assassination plot, and runs scared from the building when those discussing the plot become aware of her presence. The next day, Silvia recognises phrases in a meeting where she is interpreting from words she overheard the night before, and reports the incident to UN security; the target of the plot appears to be Edmond Zuwanie himself. They, in turn, call in the United States Secret Service, who assign Tobin Keller (Sean Penn) and Dot Woods (Catherine Keener) to investigate, as well as protect Zuwanie when he arrives.

Most of the film surrounds the multi-pronged investigation of the assassination plot: the efforts to secure the UN building before Zuwanie's arrival (and to find any weapons, explosives or the like that may have been smuggled in), the investigation of Zuwanie's enemies and political opponents, the investigation of janitors that work at the UN building (after Silvia's apartment is broken into, but not forcefully), and the investigation of Silvia herself. As the film progresses, we see Silvia has in the past been involved in a Matoban guerrilla group, that her parents and her sister were killed by land mines laid by Zuwanie, and even that she was girlfriend to one of Zuwanie's political opponents. Despite Keller considering Silvia a prime suspect, the two grow close as events unfold, and Keller ends up protecting her.

The assassin is discovered while Zuwanie is in the middle of his address to the General Assembly, and security personnel rush Zuwanie to a safe room for his protection. In the confusion, Silvia attempts to take revenge on Zuwanie for all that has happened, and Keller arrives just in time to prevent her from murdering him. The assassination plot is revealed to be a sham; Zuwanie planned it to enhance his own credibility - and thus avoid the indictment - while also eliminating his political opponents (one in particular is killed when a New York City bus service is bombed). Zuwanie is indicted, and Silvia is expelled from the UN, returning home to Matobo soon afterwards.

Subplots include the desperate private nature of Keller, whose wife was killed in a car accident a mere fortnight prior to these events, and the desperate private nature of Silvia, who is anxious to hear from her brother; he still lives in Matobo. Silvia later discovers that both he and her former lover were killed as part of the 'plot.'

Filmen gjorde att jag fick ännu mer lust att arbeta som tolk eftersom det verkar sjukt intressant. Man kanske borde satsa på FN istället för EU?


Oh darling!

Konserten idag gick bra. Jag älskar gamla människor, dom klappar händerna även när man spelar skit.  Det var ingen som började böla, men lite nostalgiska blev dom nog ändå. Dessutom blir gamla människor glada för minsta lilla. Min farmor och farfar t.e.x., dom blir überglada när man kommer och fikar hos dom trots att man egentligen bara snyltar på deras bullar. Farfar brukar förutom det bli glad när man ber honom om hjälp med något, vad det än gäller. Det är gulligt.

Självklart finns det en hel del tjurtanter och surgubbar som skäller på en när man cyklar på gångbanan, är lite för högljudd eller av någon annan anledning. Sådana personer är bara jobbiga och deras familjer hatar dom säkert.

Mormor kommer hit på söndag. Hon är en av dom där gulliga små tanterna. Hon är pytteliten (1.50), 84 och skrynklig som ett russin men hon är härlig. Hon är envis som synden och kommer säkert leva tills hon är 110 bara för att hon har lust. Så vill jag också bli när jag blir gammal.


I'm so lucky, lucky

Mcdo har precis lagt ut schemat för halva juni, ja du läste rätt- dom har inte ens bemödad sig med att försöka lägga ut hela sommarschemat men anyways. JAG HAR FÅTT LEDIGT NÄR JAG SKA TILL ANTIBES! Helt underbart. Trodde att jag skulle behöva be på mina bara knän, muta chefen och komma dit med lagboken. Jag slapp,så otroligt skönt. ME LIKE. Då är det bara att hoppas att jag får ledigt dom andra dagarna jag inte kan jobba (Reggaefestivalen!)


Morgonens låt


ÄLSKA!

Det ska bli 15 grader och sol imorgon. Fyfan vad skönt. Ska vara ute i stallet hela dan= kommer vara ute hela dan. NAJS. Och det är inte alls långt tills vi åker till Antibes, två veckor typ. UNDERBART är ordet.


I löve music

Jag ska spela på en konsert om cirkus en timme. Vi ska göra några gamlingar på Kristinagården glada. Problemet är att jag nästan inte har en aning om vart det här stället ligger så vet inte riktigt hur jag ska hitta dit, men det kanske löser sig. Jag menar med mitt lokalsinnen borde det verkligen inte vara svårt... NOT
Jag tror att jag har världshistoriens sämsta lokalsinne, förutom Columbus som trodde han kommit till Indien när han kommit till Amerika. Jag har iaf aldrig kommit så fel att jag varit i fel världsdel, vilket är otroligt tur. "Jag skulle till Västerås men hamnade på Sydpolen istället" Inte så lyckat va?

Wakey wakey

Vet ni vad? Indiana Jones 4 hade premiär igår. Jag har sjukt stor lust att se den. Dom tre första filmerna är helt enkelt underbara. Harrison Ford är fulsexig och cool med läderpiska


TÄVLING!

VIlka låtar kommer texterna från? och fuska inte.  8 olika låtar.

För vi har stil, vi har klass å vi har rytmen i vårt blod
Vi får er dansa
Ge mig trumman, ge mig basen, ge mig takten, ge mig rytmen
Låt oss dansa


Candy came from out on the island
In the backroom she was everybodys darling
But she never lost her head
Even when she was given head


vem bryr sig om hur nätterna far
jag bryr mig inte ett spår
Bara jag får ha mitt ansikte kvar
Dolt i min älsklings hår.


Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies, avoid them when you can
A gentleman will walk but never run


I'll be the acid spy
jag gör vad jag vill
Jag vet precis hur


they try to break us but we wont play along

so lets get down and dirty baby, lets get restless baby


Oh God I am the american dream
I do not think Im too extreme
An I'm a handsome sonofabitch
I'm gonna get a good job and be real rich


Well, I stand up next to a mountain
And I chop it down with the edge of my hand
Well, I pick up all the pieces and make an island
Might even raise a little sand


Heavy fuel

Heavy fuel- Dire straits

Last time I was sober, man I felt bad
Worst hangover that I ever had
It took six hamburgers and scotch all night
Nicotine for breakfast just to put me right
cos if you wanna run cool
If you wanna run cool
If you wanna run cool, you got to run
On heavy, heavy fuel

My life makes perfect sense
Lust and food and violence
Sex and money are my major kicks
Get me in a fight I like dirty tricks
cos if you wanna run cool
Yes if you wanna run cool, you got to run
On heavy, heavy fuel

My chick loves a man who's strong
The things shell do to turn me on
I love the babes, dont get we wrong
Hey, thats why I wrote this song

I dont care if my liver is hanging by a thread
Dont care if my doctor says I ought to be dead
When my ugly big car wont climb this hill
Ill write a suicide note on a hundred dollar bill
cos if you wanna run cool
If you wanna run cool
Yes if you wanna run cool, you got to run
On heavy, heavy fuel

Daddy

Blir så enormt irriterad på min käre far. Han börjar nämligen tjaffsa med mig om att han tycker att jag verkar "fientlig" mot honom. Detta baserar han på att han inte tyckte att jag lät glad när jag sa hej till honom när han kom hem. Jag blev lite småirriterad när han ville lägga sig i min matlagning och ha mer ost på den kättfärsfyllda squashen än vad jag tänkte ha. När jag lagar mat får jag göra precis hur jag vill och när han lagar mat får han göra som han vill (förutom att ha kokt potatis, det är äckligt). När vi sitter och käkar (mamma är ute och käkar i hufvudstaden), börjar han prata om massa saker jag inte bryr mig ett jota om. Eftersom jag är ointresserad säger jag inte förutom kanske mumlar ett "mm". Han tolkar att jag inte säger något som att jag är sur på honom vilket jag inte ens var. När han börjar säga att jag verkar så "fientlig" mot honom blir jag självklart sur för det var irriterande. Det slutar med att jag går in på mitt rum och käkar klart vilket var rätt bra ändå för då slapp jag städa undan = bra grejj att göra för att slippa ta hand om disken och sånt. När jag skulel gå ifrån bordet började pappa snacka om att det löser ingenting att gå ifrån. Visst, det löser inget men jag slapp iaf lyssna på hans tråkiga prat.

La vita è bella. vero?

Weird?

Läste precis en artikel om en kille som hade haft sex med massa olika bilar. Tydligen förälskade han sig i bilarna och ville gifta sig med dom. Lite konstigt? Joo, men jag funderar på att flytta ihop med min cykel, fast först måste den till farbror doktor för att fixa punkteringen. Skulle kanske behöva köpa en större säng då though, lite svårt att få plats med den annars. Hm..


Dagens tune

I just never get tired of hearing it, so great

You got me beggin' you for mercy

Engelskanationella om en timme. Hör- och läsförståelse. Sen mentorstid och sen NO MORE. Sjukt härligt att sluta 11.40, don't ya think? Klockan 15.40 blir det bilkörning, har "lilla uppkörningen", dvs. ska kolla hur mycket jag har lärt mig för att se hur många lektioner jag behöver ta innan uppkörningen. Scary, det är bara en månad och 3 dagar innan jag (förhoppningsvis) kommer ha mitt körkort. LYX


FESTIVALYRA!

Jag har hittat en till reggaefestival jag vill gå på. Summerjam heter den och är i Köln. Jo, jag vet att det ligger i Tyskland men jag vill gå iaf, sjukt bra artister som ska dit.  Har inte råd för kommer var luspank efter Antibes men still. Nästa år får det bli massa festivaler: peace and love, reggaefestivalen i uppsala, summerjam, och massa andra.So sexy it hurts

Hahaha, så jälva skön.


DUDE!

awesome

Bomba hela skiten

Sitter och skriver en framtidslösnign för Israel/Palestina. Förstår inte riktigt hur vår samhällskunskapslärare förväntar sig att vi ska lösa en konflikt som pågått i över 50 år. En av idéerna skulle vara att bomba hela området så skulle man slippa problemet. En annan lösning skulle vara att säga tyvärr, ingen av er får bo på platsen för nu ska vi flytta dit alla svenskar.

Visst, judarna har i princip aldrig haft ett eget land, men kan dom inte bara ta och lägga det landet på Grönland? Skulle göra allt enormt mycket enklare.


Tankar?

God knows I'm a vodoo child

Sitter i skolan, har ont i halsen och är förkyld. Har haft två lektioner, italienska och latin. På italienskan kollade vi på en skum film som var svartvit och utan text vilket gjorde att man inte fattade allt men anyways. På latinet snackade vi om medicin. OCH Kjell ska boka vår Romresa. YAY!! Ska bli så sjukt kul att åka dit, sitta på spanska trappan och dricka öl, kolla in Colosseum och Forum Romanum. SWEET DUDE! Träffa snygga italienare skulle inte heller vara helt fel. We'll be making the streets unsafe. Haha

Vädret har kukat ur. Imorse var det strålande solsken och för två minuter sen regnade det. PSYKO?

You make me wanna get up and scream!

Godmorgon, godmorgon. Hör fåglar sjunger glatt. Godmorgon, godmorgon till dig!

you make me feel like saying foxy

Åh, jag vet vad jag ska göra imorgon när jag kommer hem från skolan. Ska lägga mig i ett varmt bad med tända ljus och soft musik. Sen tänker jag inte gå upp ur badkaret förränns jag ser ut som ett litet russin. Låter härligt va? It's very much needed. Det är bara champagneglaset och jordgubbarna som fattas för att det ska vara perfekt men klara mig utan dom imorgon though.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Rosa Pantern, soft eller hur?


Fashion?

Varför är ca 80 % av de mest lästa bloggarna modebloggar? Visst, jag kan väl också tycka att det är kul att kolla på fina kläder men jag kan verkligen ingenting om mode. Jag drar på mig det jag för tillfället tycker är snyggt. Matchning är inte heller direkt min grejj, det kan bli rutigt, randigt och prickigt tillsammans. Dessutom brukar jag blanda massa färger. Jag har aldrig påstått att jag har bra klädsmak men den funkar. För övrigt har jag aldrig förstått märkeshysterin. Vissa människor kan utan problem lägga ner flera tusen på ett par jeans bara för att det har ett speciellt märke eller betala tusen spänn för en tröja av ett visst märke. Jag kan utan problem erkänna att jag köper större delen av mina kläder på H&M, men blir de mindre snygga för det? Nope, nästan tvärtom. Skulle jag ha en 10 000 över varje månad skulle jag antagligen köpa dyrare kläder men vilken student har så mycket pengar? Inte Jenny Gustafssson i alla fall.


We dance and then we fuck?

Frågade en kille i Berlin, misstänker att han var väldigt onykter men fortfarande en ganska skum sak att säga. Eller hur?


Jag har kommit på en sak jag gör som är lite småkonstig. Jag sjunger alltid när jag lyssnar på min ipod eller mobilen, Har märkt att folk kollar lite konstigt på mig när jag går på stan. Det är inte heller så att jag liksom mummelsjunger lite för mig själv, nänä jag sjunger högt och antagligen lite småfalskt eftersom man inte riktigt hör sig själv när man har lurarna i. Efter närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt att människor kollar på en som om man vore en utomjording.Ich vill nicht

Jag ska egentligen vara med på en konsert imorgon men jag vill inte. Måste spela massa solon och skit och det går bara dåligt. Alla andra låter som värsta John Coltrane eller Miles Davis medan jag låter som om jag aldrig spelat förut utan lär mig instrumentet medan jag spelar.

Tips på hur jag ska säga varför jag inte vill vara med? Ursäkt?


Lightning only strikes once

Jag tänker på min bror när det åskar. När jag bodde i Belgien åskade det sjukt mycket en gång. TV:n slutade fungera så jag och Victor satt och spelade kort hela natten för ingen av oss kunde sova när huset lystes upp varannan minut och det bullrade hela tiden.


Fucked up

Det haglar! I maj, och nu åskar det dessutom. Haglen som faller är inte små heller, dom är som sånna glaskulor man brukade spela med i skolan. Bra att man slipper gå ut på en timme i alla fall, kanske hinner sluta tills dess. Hopefully.


Jag är überrädd för att vara ute när det åskar för jag var nära att bli träffad att blixten en gång. INTE KUL! Men för livet.

Du bist so porno

Under veckan i Berlin har jag lärt mig tre saker om mig själv.

1. Jag är lite konstig. Det är bara att fråga Mirre vilka mina favoritljud så får du svaret på varför.Dessutom hade jag med mig 9 par skor för att vara borta i en vecka vilket också är lite småskumt eftersom de flesta andra hade typ 3-4 par.

2. Jag är väldigt social. Tidigare har min brorsa och flera andra sagt att jag är osocial av mig men det är jag tydligen inte. Jag tyckte att det var härligt att ha så mycket människor runt mig hela tiden och saknade verkligen att ha någon att prata med när jag gick och lade mig i lördags. Saknar fortfarande det där att bo ihop med någon. Självklart skulle jag lacka ur efter ett tag men ändå jag skulle lika fort gilla det igen.

3. Jag fullkomligt saknar spärrar när det gäller nakenhet. I rummet gick jag runt helt utan kläder ibland och hade inget som helst problem med det. Jag visade mig i bh och typ trosor för en snubbe, visserligen en av mina bästa kompisar men fortfarande. Jag har en känsla av att jag nästan utan problem skulle kunna gå runt näck på stan, det skulle kanske inte riktigt gillas av alla men det är en annan sak. När jag var yngre hade jag jättemycket olika komplex för min kropp och oroade mig alltid för vad alla tyckte. Numera gillar jag min kropp, visst den kanske inte är så mycket att hurra för men fortfarande det är min kropp. För några år sedan satte jag dessutom upp regler för vad jag fick äta och inte fick äta plus att jag tränade nästan varje dag. Jag tränar fortfarande ganska ofta, inte längre för att hålla mig smal utan för att det är kul och proppar jag i mig allt jag tycker är gott. Man måste älska sig själv, så är det.

Nu tänker jag dock gå och lägga mig för jag är megatrött.

GUESS WHO!

Guess who som är svinigt bra på engelska? Joo, Sophie och jag. Vi äger sönder alla andra. MVG+++, det ni! Dessutom var vi dom som varit mest talkative av alla. Det är rätt sweet. Mycket bättre än jävla fittElise.

Mais bordel!

Jag blir sur, treorna som var i Bryssel förra veckan säger att det är en så farlig stad att vara i. Vad fan, jag bodde där i 3 år och inte hände det mig något. Visst, min brorsa blev rånad på sin mobil men han fick t.o.m. ta ut SIM-kortet först. En kompis till en av dom i min franskagrupp fick någon slags drog hälld i sin drink. Självklart tycker jag att det är hemskt men jag menar, det kan hända vart som helst. Man ska aldrig ställa ifrån sig sitt glas och sen ta det igen utan att ha hållt uppsikt över det, det är en av grundreglerna när man är ute. Man kan lika gärna bli drogad när man är ute på krogen i Sverige som i Bryssel. Skolan hade dessutom självklart vald att boka hotell vid Gare Midi som nästan kan klassas som ghetto, det är väl inte så konstigt om det händer saker då. Eller hur? En kille hade råkat ut för en ficktjuv, men det kan också hända vart som helst. Man måste ju ha koll på sina saker.

En låt ni VILL höra

Hittade den igår. is nice

Deutschland für alles

Tyskland är ett ganska skumt land och tyskarna är ännu konstigare. Under veckan som gått har jag upptäckt att det finns en hel del saker som fungerar i Tyskland men som verkligen aldrig skulle kunna fungera i Sverige.

Ex.1 Det finns massa porraffärer på vanliga gator, dvs. man behöver inte gå till skumma området för att hitta dom utan vanliga shoppinggator fungerar också bra. Vi såg en affär som hette LSD ( Love, sex and dreams) som jag förmodar sålde det mesta. Vi blyga svenskar skulle konstant gå runt och gömma oss för dessa affärer. Visserligen är vi kända för att vara otroligt frigjorda och ligga med allt som rör sig. Jag menar säger man att man är svensk till någon utomlands blir dom plötsligt väldigt glada och tror direkt att det är okej att börja kladda på en. Det var ju nämligen vi svenskar som var banbrytande inom porren och det finns sk. Swedish stores lite överallt och glöm för gudsskull inte att penispumpen i Austin Powers har en svensk flagga på sig

Ex.2 En låt som verkade vara väldigt populär i Tyskland eller iaf på den TV-kanalen vi kollade mest på - VIVA, var en låt som hette Du bist so porno. Skulle en låt som hette "Du är så porrig" fungera i Sverige? Visst fjortisarna kanske skulle gå runt och sjunga på den men otroligt tveksamt att den skulle komma med i Allsång på Skansen.

Ex. 3. Den tyska maten.
Skulle man börja servera tysk mat med tyska portioner i Sverige skulle det bli ett ramaskri bland alla dietister och svenskar som tjatar om att äta nyttig mat. Tyskarna gör verkligen sitt bästa för att få in så mycket fett som möjligt i varje maträtt, allting fullkomligt badar i ost, olja och smör. Riksdagen skulle förbjuda svenskarna att äta tysk mat, Reinfeldt skulle få krupp och hälsoprogramm skulle vara det enda som fick sändas på tv. Den enda som skulle vara lycklig är Göran Persson.


MJAU!

För två dagar sedan var jag i Berlin. Solen sken, det var varmt och vi var ute och shoppade. Nu är jag i Sverige, det är kallt, regnigt och jag ska snart börja kolla över lite plugg. Jag tror att vädergubben har bestämt sig för att jävlas med hela det svenska folket eller så har han pudrat näsan lite för ofta,  jag menar är det verkligen meningen att det ska vara 5 grader i maj? NONO! Det ska vara 20 grader och sol.

Sweheeet

Min brorsa har köpt Reservoir Dogs. Jag är sinnessjukt trött efter allt så nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på den. Imorgon måste jag köra så min plan att sova till 2 sprack. Men c'est la vie, non?


Ich möchte ein eis mit zwei kogeln. Jag har lärt mig tyska! Jippieoch godnatt

From Strängnäs to Berlin

Jaha, då var man hemma i Strängnäs efter en vecka i Berlin. Det har varit sjukt härligt men det slog inte Grekland. Under veckan har vi gått, gått och kollat på det mesta som finns att kolla på, varit på museer och varit ute och festat. Alla dagar utom i torsdags skulle vi vara hemma 12 och innan det var det verkligen inget folk ute. Självklart trodde vi att Berlin var en lite död stad eftersom det aldrig var några ute när vi var ute, we were wrong. Alla människor gick nämligen ut ungefär när vi skulle hem så vi hann i princip inte träffa så mycket folk. Eller jo, en och annan skum tysk träffade vi faktiskt.

Tyskar är väldigt konstiga. Dom äter currywurst och snackar konstigt. MEN, dom stressar inte i onödan. Går man i Stockholm en hel dag ser man sjukt många människor som tokspringer för att komma fortfare till någon plats eller för att hinna med det tidigare tåget. Många ser ut som om dom ska få sammanbrott vilken sekund som helst eftersom dom stressar så mycket (som Misse ungefär) I Berlin är det chill. Missar man ett tåg tar man nästa.

Did ya?

Hey, visste ni att jag har bokat uppkörnignstid? Nehe, men det har jag faktiskt. 25 juni är D-Day. Efter det kommer ingen att gå säker på gatorna.


Och varför är det så svårt att bestämma vad man ska ha med sig till Berlin? Det är liksom inte som om hela världen kommer att gå under om jag tar med fel saker. Men STILL, jag har inte packat klart. Varje gång jag ska packa slutar det nämligen med att jag provar igenom alla mina kläder ett antal gånger för att verkligen se vad som ska med. Omständigt? JA


Goin crazy

Jag packar och har ingen aning om vad jag ska ta med mig! Fínns packningskurser? Det är fusk, min brorsa brukar packa på 10 minuter men för mig tar det 3 timmar. Ska det verkligen vara så? var är jämställdheten?


Någon frivillig som vill säga till mig vad jag ska ta med?

Sol, vind och vatten

Har haft en sinnessjukt härlig dag idag. Solen har strålat och jag började inte förränns 12.20. Nice huh? Hade två lektioner: Europakunskap och matte. Sommaren har kommit till Strängnäs. Alla europaungdomar ligger ute på ångbåtsbron, lärarna säger att det inte är långt kvar till terminen slutar. På stan sitter folk och äter glass. Grönsakshandlaren säljer jordgubbar.


SOMMAREN ÄR HÄR!

Deutschland

Jag visste inte att Tyskland hade reggaeartister but obviously it does. Kanske något man borde checka out?

That's something we'll have to remedy

Ska fortsätta att kolla klart på Braveheart nu, hann inte se hela igår. Har kommit fram till att jag är lika svag för Mel Gibson som William Wallace som jag var när jag var liten. Det är fortfarande en svinigt bra film men den är så himla sorglig ibland, tårarna bara sprutade igår. Men c'est la vie.

Blev ingen promenix förresten, tar den imorgon. Eller skulle jag och Isa springa då?Imorgon måste det dessutom packas eftesom jag brukar ta en hel del timmar att packa. Egentligen skulle jag behöva gå packningskurs, när jag packar brukar det nämligen sluta med att hela garderoben är nedtryckt i väskan. Nu ska jag fakiskt tänka till innan jag börjar packa, skriva packlista och vara ORGANISERAD.

Hm, jag måste laga mitt röda äppelhalsband. Det är fint. Plus att det är lite nostalgikänsla av nån anledning.

That's something we'll have to remedy

Ska fortsätta att kolla klart på Braveheart nu, hann inte se hela igår. Har kommit fram till att jag är lika svag för Mel Gibson som William Wallace som jag var när jag var liten. Det är fortfarande en svinigt bra film men den är så himla sorglig ibland, tårarna bara sprutade igår. Men c'est la vie.

Blev ingen promenix förresten, tar den imorgon. Eller skulle jag och Isa springa då?Imorgon måste det dessutom packas eftesom jag brukar ta en hel del timmar att packa. Egentligen skulle jag behöva gå packningskurs, när jag packar brukar det nämligen sluta med att hela garderoben är nedtryckt i väskan. Nu ska jag fakiskt tänka till innan jag börjar packa, skriva packlista och vara ORGANISERAD.

Hm, jag måste laga mitt röda äppelhalsband. Det är fint.

Soft

Det är fortfarande fint väder ute, funderar på att ta en promenad. Hmm, ska jag eller ska jag inte? 15 grader. Att vara ute och gå sent på sommaren är bland det härligaste som finns. Bara gå runt utan att ha något egentligt mål, sitta på nån bänk och filosofera över livet. Egentligen är jag nog en grubblare, men bara ibland. Jag längtar till sommaren. Jag längtar till Antibes, när jag och två andra brudar ska göra gatorna osäkra. Och jag längtar till URF där det kommer vara massa skön musik och softa människor. Dessutom längtar jag lite till att en viss person kanske ska komma hit


Varför kan inte tiden gå lite fortare?

A little something

Duffy- Syrup and honey

I found it and I like it

image34

I found it and I like it

image34

Zee hair!

Har haft en riktigt härlig dag idag. Vaknade klockan 8, såg att solen sken och satte på mig short. Första dagen jag har haft short till skolan på hela året. SWEET. Sen ringde jag till pliktverket och självklart kunde dom inte ta min adress över telefon utan dom behövde vänta på att skatteverket skulle skicka adressen så att dom sen skulle kunna skicka brev till mig. Segt? Ja.

Enda lektionen jag har haft idag är latin och den var rätt soft. Sen käkade vi pannkakor i matan och gick för att köpa hårfärg. Jag valde efter mycket om och men en toning som hette Caffe latte, såg fin ut. Vi gick hem till mig och fixade våra hår. Det är inte så stor skillnad men det blev nog rätt bra ändå. Hade ju varit lite halvt katastrof om håret blivit grönt eller oranget. Efter det låg vi och stekte i solen, jag och Eve blev bruna, Mirre och Isa- not so much

Hmm, kanske fixar ett kort sen för att visa hur det ser ut

Skönaste låten på morgonen

Svinigt skön låt med Miss Li

Dagens tune- Groundation Babylon Rule dem

 

YEEEES

Det ska vara 23 grader och sol i Berlin på söndag. LYCKA!


Men då behöver jag nya brills
typ sånna här?image33

Pussi.. kan inte vänta

Så stog det på Isas kattmat.

Själv kan jag inte vänta tills fredag som jag tänkt med att kolla på Braveheart. Ska sätta på den nu, ska bara polera gaddarna. Imorgon är det sovmorgon till 9.50 men måste hinna ringa pliktverket innan dess. Det verkar inte som att dom vill ha in tjejer i lumpen men jag tänker tjata. Dessutom är det körlektion imorgon, inte superlångt kvar tills jag sitter med körkortet i min hand, hoppas jag. SWEET

Church?

Jag tror att jag ska gå ur svenska kyrkan.

1. Jag tror inte på gud
2. Jag går aldrig i kyrkan
3. Jag vill inte betala skatt till något jag inte tror på

Presentation mister

Jag hade presentation idag, geografi. Det gick helkasst. Jag bytte dialekt, rätt skumt. Vet inte varför men jag blir plötsligt göteborgare eller nåt annan skumt så fort jag ska presentera något. Allvarligt fel på mig?

Idag är det spelning, för med bandet och sen flöjt men vet inte om jag pallar bandet idag. får sePlay that funky music white boy!

The sound of music

Vad har ni för älsklingsljud?

Jag har två stycken:
det ena är när man häller upp från en glasflaska, ni vet när det kluckar. Vet inte varför jag gillar det men det låter fint.
Det andra är när man släpper kläder på golvet, låter också riktigt härligt.

Jag vet, lite speciella ljud men ändå.


Ich bin ein Berliner

som vår kära Kennedy sa 1963. På lördag dras det iväg till den tyska huvudstaden med buller och bång. Vi åker buss och färja på vägen dit, varför kunde vi inte få ta flyget? Visst, jag är flygrädd men det är fortfarande way bättre än att åka buss i 100 år. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi åker om om 4 dagar men det ska bli sjukt kul. Jag ska bo ihop med Misse aka. stressråttan så kommer vara reda att tas in på psyket när jag kommer hem.
 
Nä, nu är det dags att borsta tänderna och hoppa i sängs. Förresten har jag slagit bloggrekord idag, 8 inlägg. Rätt duktiga va? Va? Va?Jo. Vänta, måste bara lyssna på I shot the Sheriff först

but I didn't shoot the deputy lalala 

I can see the light!

Äntligen börjar jag se ljuset ur tunnel när det gäller geografin, eller tror fortfarande att min arbeta är nåt åt helvete för långt men ändå, vågar inte riktigt kolla. Jag har massa saker jag behöver köpa tills vi åker till Berlin men tror inte riktigt jag kommer hinna iväg till E-tuna, eller kanske på torsdag. Måste köpa brillor.

Vi ska skriva artiklar på franskan men vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Råkade säga till min lärare att jag skulle skriva om en film (hon frågade och jag pallade inte svara annat än "oui") Egentligen vill jag skriva om något kul, typ musik. Men då behöver man skriva om nån skiva och det har inte lust att göra. Skulle iof kunna skriva om Marley, han skulle fyllt 63 om ett par dagar. Eller om reggaefestivalen men Culina kommer bara rynka på näsan och kolla på mig som om jag vore ett ufo. Borde haft våran förra engelskalärare, hon hade dreads. Hon hade definitivt diggat det.


Förresten hittade jag en grym sak:

image32


Så sant, så sant

Music maestro!

Måste ha lite tips för dom som inte gillar reggae också. Förstår inte varför man inte skulle tycka om the music of Jah men ändå.
Jamie Lidell Soul brother!

Hey YOU!

Jag tänkte bara ge ett tips på några låtar med Macka B. Pluggandet går käpprätt åt helvete får ta katastrofhjälp av morsan när hon kommer hem.

Rasta should be deeper

Jag har lite kris. Föredraget imorgon ska vara 15 minuter. Läste igenom det jag har skrivit lite lagom snabt sådär. Det tog 32 minuter. Hur fasiken ska jag kunna halvera hela mitt föredrag? Dessutom har jag typ inte börjar jobba med den delen vi ska lämna in skriftligt. Vår trevliga lilla uppgift ska lämnas in imorgon plus att det är slutuppgiften. Treorna åker iväg till Bryssel i helgen och jag börjar faktiskt bli lite smått avundsjuk. Jag har inte varit där sen studenten förra året och börjar tyvärr känna att det kanske inte riktigt är "min" stad längre. Det var lite mindre än två år sedan jag flyttade men det tog väldigt lång tid innan jag verkligen kände att jag bodde i Sverige och ännu längre tid innan jag började att trivas. Som tur är har jag träffat väldigt mycket trevliga människor här och nu trivs jag riktigt bra. Visst skulle man önska att man bodde i ett land som var varmt året om men man kan inte få allt här i världen. Att leva som medelsvensson i Sverige måste man ändå erkänna är bättre än att leva ett liv där man varje dag måste kämpa för att få vatten och mat.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och börja korta ned mitt arbete. Varför är det alltid så att allting annat är så mycket roligare så fort man vet att man borde plugga. Jag städade t.o.m. rummet förre veckan istället för att plugga och då är något allvarligt fel. Jag dör nästan hellre än att städa, det är det tråkigaste jag vet. Jag tror förresten att jag skippar italienskan imorgon för vi ska ha prov och jag har inte varit på de tre sista lektionerna så vet knappt vad vi ska ha prov på. Dessutom kommer jag behöva råplugga min presentation om jag inte ska stå där med pappret upptryckt i nyllet.

Lady Madonna

Så här snygg var min farmor när hon var ung, tyvärr är det inte riktigt någon som har ärvt hennes good looks, ändå.. image31

FREEDOM!

Fick låna Braveheart av Isa igår har inte hunnit kolla på den dock. Har sovmorron på fredag till typ halv 1 så den får bli mitt fredagsmys. Undra om jag kommer tycka den är lika bra som jag tyckte när jag var liten. Tro det eller ej så var jag kär i Mel Gibson när jag var liten och ville bo i Skottland eftersom den utspelar sig där. Dessutom ville jag lära mig spela säckpipa fast det vill jag väl iof fortfarande, riktigt coolt. Förutom det är jag ganska svag för killar med skots dialekt, don't know why.


Le monde

Jag funderar på att anmäla mig för att börja blogga för metro. Skulel vara riktigt soft att få betalt för att skriva massa strunt. Fast man kanske borde skaffa sig lite fler läsare först? Men vänta.. man måste ha minst 5000 sidhänvisningar första månaden. Lätt som en plätt eller?

Men faktiskt skulle vara riktigt kul. Jag blev dessutom utnämnd till "klassens färgstarka författarämne" när jag gick ut 9:an, dags att leva ut lite drömmar?. Skriva noveller i bloggen kanske? Eller skriva om musik, om URF08?

INSPIRATION

Today is gonna be the day but they'll never throw it back to you

Idag gick jag upp klockan 7 och pallrade mig iväg till bilskolan. Halkbana på G. JAG körde till Eskilstuna där halkbanekörningen skulle äga rum. Efter genomgång fick vi sätta oss i bilarna och köra. VIlken  lycka, köra bil helt själv för första gången. Utan någon som klagar på att man kör för fort, för långsamt eller för långt åt höger/vänster. Sladdade runt där på banan ett bra tag innan vi var klara. Då skulle vi ha en ny genomgång där vi pratade om hur hastighet påverkar krockkonsekvenser. Visste ni att bilen blir totalkvaddad om man kör in i ett träd fortare än 70 km/h?? Självklart visades det skrämselpropaganda om vad som händer vid krockarna och om hur stor chansen är att man klarar sig vid krock i olika hastigheter. Det var nog inte bara jag utan även ett par andra som började att fundera på om körkort verkligen var en bra idé. Dessutom krockar man i genomsnitt 3 gånger/ liv. Lite läskig statistik.

Sen fick vi sätta oss i en bil som sedan snurrade runt, alltså snurrade så man hamnade uppochned. Läskigt som satan. När vi hände uppochned skulle vi dessutom ta oss ut ur bilen, hängandes UPPOCHNED. inte så lätt. Efter allt det bar det iväg ned på stan för att köra stadstrafik, det gick faktiskt helt ok måste jag säga.

Damn geography

Nu har jag skrivit 2827 ord och antal analyser = typ noll. gissa om jag kommer få IG. Svar ja. dessutom vill jag ha en bärbar dator så jag kan sitta ute i solen.
 

On top of that- 17-21 på donken ikväll. jippie. NOT

Oh?

Min brorsa frågade precis om jag ville hoppa fallskärm med honom i sommar. Skulle vara sinnessýkt coolt men jag är en liten fegis och skulle säkert komma på exakt när jag hoppat ut att njae det kanske inte var en så bra idé och att jag vill tillbaks in i planet. Inte så bra. Kan ni se mig slänga mig ur ett flygplan med en fällskärm?  Tveksamt va?

Visste ni att vi bara har 5 veckor kvar i skolan eller ja 4 veckor om man inte räknar med Berlinveckan. NICE or what!

Putain!

Två och halv timme kvar att plugga nu sen blir det donken som gäller. När jag är klar där lär jag dessutom behöva fortsätta plugga. kul helg va?

Crisis

Nu måste jag råplugga geografi. Ska beskriva hela Europa, hur skall det gå? Koppla på hjärnan, fram med böckerna och skriv för livet!


Jah!

Sweet, Burning Spear kommer till reggaefestivalen! och den är om 97 dagar

So let?s get down and dirty baby, lets get restless baby come on get crazy with me

Idag har jag skaffat mig vuxenpoän. Jag har lämnat in min första dekleration, varit på banken och fixat massa grejer plus köpt blommor. Man kanske borde ta fram några dockor för att kompensera, eller?

Nästa helg blir det Berlin och om typ en månad + några dagar är det Antibes som gäller. Så jälva nice!

Valborg

För att sammanfatta gårdagen måste man ändå säga att det var kul men rätt skumt. Jag, Isa, Misse och Eve drog på roadtrip till Uppsala där folket festat sen tidiga morgonen och de flesta var ganska packade redan klockan 6. Efter att ha käkat drog vi runt på stan och snackade med massa människor och drack cider. Vi fick skjuts hem till Isas hus i Örbyhus som för övrigt inte ligger nära Uppsala av ett par snubbar som var franska/spanska. Typ 8 per i en lite fjuttbil som fick motorstopp lite då och då. Väl hemma hos Isa blev det salsa och annat trevligt.

Mamma ringde mig igår och jag har inte en blekaste om vad jag sa, hon sa idag att jag inte verkade så på lyran så jag måste ha sagt en del smarta saker iaf.


En liten gåta:
En pappa och hans son åker i en bil. De är med i en bilolycka, pappan dör och sonen kommer på sjukhus. När sonen kommer till sjukhuset säger doktorn: hjälp, det är ju min son!

Hur kommer det sig?h de flesta var ganska packade redan klockan 6.