Envisheten tar över familjen!

Middagen började med att brorsan och jag pratade om att vi behövde städa för mamma och pappa kommer hem ikväll efter att ha varit borta i 10 dagar. Jag tyckte att Victor kunde ta uterummet och jag kunde dammsuga resten av nedervåningen + göra rent toaletterna. Victor tyckte tvärtom. Det resulterade i att vi började bråka och jag gick från bordet utan att ens äta den maten jag jobbat med i över en timme med att få till. Nu kan jag självklart inte gå och äta maten eftersom jag gick ifrån, då skulle han vinna. För att visa att båda är förbannade går vi nu runt i huset och städar, noga med att dunsa lite extra med fötterna i golvet och slamra lite extra med det vi håller på med. Victor har nu dammsugit hela huset. Jag har gjort rent toaletterna samt strukit en duk och torkat golven. Antagligen förväntar han sig att jag snällt ska ge upp och ta uterummet nu när han har dammsugit resten. Ain't gonna happen! Jag tänker inte alls fixa uterummet, det kan han göra själv. Detta kommer säkert sluta med att uterummet får fortsätta vara skitigt eftersom ingen vill ge sig. Själv har jag alltid fått höra att jag är envis som en get och riktigt tjurskallig, jag ger aldrig upp i diskussioner. Jag börjar bli lite bättre nu, använder oftast min envishet till att komma någonstans, t.ex. få bra betyg. Men det händer fortfarande att jag likt en treåring säger: nej, jag vill inte!, eller ännu hellre: neej, tänker jag inte alls göra!. jag har dock slutat med att skrikande ligga på golvet och banka med fötterna för att få min vilja igenom.

Min envishet har gått så långt att mina föräldrar säger att de tycker synd om min blivande man, det säger en hel del. Förutom envisheten har jag dessutom ett jäkligt temperament som skulle göra det svårt för vem som helst att leva med mig. Jag var alltid skräckexemplet på dagis, den envisa, ilskna ungen som var svår att hantera. Som liten bars jag skrikande uppför trappan till mitt rum där jag fick sitta tills jag lugnade ner mig. Pappa brukade sitta antingen i rummet eller precis utanför. Satt han i rummet slängde jag gossedjur, kuddar och skrek de fulaste orden jag kunde. Oftast tog det inte särskilt lång tid innan jag lungnat mig men ibland kunde jag vara riktigt långsint. Jag kommer ihåg ett speciellt tillfälle, vi skulle åka till mormor och morfar i Nyköping men jag fick inte ha de byxorna jag ville och blev därför förbannad. Det hela slutade med att pappa stannade hemma med mig. Jag satt på mitt rum hela dagen förutom under de tio minutrarna då pappa var ute på något ärende och slank ut ur rummet för att äta. Det går i släkten att kunna bli sådär riktigt förbannad, jag har t.ex. en kusin som kunde bli så arg att hon ibland svimmade av ilska. Dessutom är det något speciellt med att vara för den 23.e mars, alla kvinnor/tjejer jag känner som är födda då delar mitt temperament och min envishet. Är det inte lite underligt?

Harskrank

Har ganska precis kommit hem från en tvåtimmars promenad. Blev sur på brorsan så behövde ut och röra på mig, när jag väl börjat gå ville jag inte sluta.  Gick runt i Strängnäs och kände mig förbannad och snygg. Av någon anledning känner jag mig alltid snygg när jag går förbannad.  Mitt humör åker bergochdalbana, jag blir irriterad för minsta lilla och får utbrott på allt och alla. Måste nästan gå anger managementkurs.

Victor: Har du mens eller?
Jag: Nej, bara humörsvängningar.

Igår var det grillning med tjejerna hemma. Det var riktigt trevligt. Själva grlinningen lyckades sådär, min kyckling började brinna hela tiden.  Lenita lärde oss något kortspel med konstigt namn. Sedan kom Robban, Timmy och Micke. Runt halv tre blev vi sugna på negerbollar/chokladbollar/kokosbollar så Sofie och jag fixade ihop det. Dock hade vi inget pärsocker eller kokosflingor så vi struntade i att rulla bollar utan käkade med sked ur skålen, rejält gott.

Nu är jag trött och min bror har gäster jag inte orkar vara med. Imorgon är det kusinträff här som jag egentligen inte ens vill vara med på, men blir nog svårt att komma undan. Det blir säkert kul, problemet är bara att jag känner mig så mycket yngre än alla andra. Men det löser sig.

In the quiet word of the Virgin Mary, come again?

Nej, nu ska jag lägga mig i ett varmt bad med tända ljus med soft jazzskiva i bakgrunden. 


Ja, nej, kanske, eller hur?

Kollar på hyllningen till prinsessan Victoria. Just nu sjunger Salem Al Fakir, man kan inte annat än gilla den snubben.  Man blir glad bara av att se honom uppträda när han bankar på pianot samtidigt som han headbangar. Kofi Annan skickade en hälsning till henne bara för att hon fyller år. Varför skickar ingen sånn person hälsningar till mig när jag fyller år? Dålig stil. Hon får ett helt program dedikerat till sig, orättvist. Herregud, nu sjunger Carola, GO livets ord! Messias kommer. Dessutom har hon ögonbrynen i hårfästet.  

Såg på en skum film idag, The Kid hette den. Bruce Willis spelade en relativt misslyckad man som förträngt sin barndom. Han träffar en åtta-årig pojke som visar sig vara han själv när han var liten. Den lilla pojken tycker inte om den personen han blivit. Undra om jag skulle tycka om mig själv om jag träffade mig i framtiden? Skum tanke.Hey, har ni tråkigt någon dag, ring!


By the way, you shine

Blå Himlen Blues- Joakim Thåström
Fan, fan, fan- Joakim Thåström
Die Mauer- Ebba Grön
Wish you were here- Pink Floyd
Mental Istid- Ebba Grön
Englishman in New York- Sting
The Kill- 30 seconds to Mars
Walk on the wild side- Lou Reed
Losing my religion- R.E.M
Somliga går med trasiga skor- Thåström
Mamma, pappa, barn- Ebba Grön

we don't need no trouble

Varit på stan och träffat Ewe, tveksamt om hon hann med sin buss dock. Nu kollar jag på en konsert med Bob Marley, Raggae man!

Grym låt

Golden brown texture like sun
Lays me down with my mind she runs
Throughout the night
No need to fight
Never a frown with golden brown

Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown

Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading west
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown

Never a frown
With golden brown
Never a frown
With golden brown

Jo

I am the wilderness locked in a cage I am a growing force you kept in place I am a tree reaching for the sun  Please don't hold me down Please don't hold me down  I am a rolling wave without the motion A glass of water longing for the ocean I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me Release me Release me  I am the rain that's coming down on you That you shielded yourself from with a roof I am the fire burning desperately but you're controlling me Release me Release me