Rekordmiddag?

För en och en halv timme sedan avslutades släktmiddagen, en träff med släkten som pågick i 9 timmar. Nio timmar! Är det verkligen normalt?

Jag gick till farmor och farfar efter att ha varit på gymmet på morgonen. Resten av släkten kom runt 1. Då var det dags för glögg. Farfars glögg är starkvinsglögg som för säkerthets skull är spetsad med både vin och ren sprit, han hävdar iof att den inte alls är stark men han har lite egen uppfattning om vad som är starkt  och inte. Till glöggen serveras russin och mandlar marinerade i sprit, man måste ju göra allt så starkt som möjligt eller hur? Nej min farfar är inte alls alkis men han gillar sin drink.

Efter det var det dags för julmaten. Farmor dukar fram mat som skulle varit lagom till hela Strängnäs när vi är 16 personer och tvingar oss sedan till att käka tills vi nästan spyr. " Ja men ät nu barn, lite till kan man alltid ta". När man verkligen inte får ner en bit till tas fruktsalladen gjort av konserverad frukt och en stor skål med sockrad grädde fram, sådär lagom mumsigt. När vi käkat vad som känns som flera kilo julgodis är det dags igen. Tårtan plockas fram under kaffe och vindrickande. Väl har man svalt sista tårtbiten föränns julgodiset åker fram igen.  Man sitter där lagom uppsvullen och hör farmor fråga " är det någon som vill ha smörgås" Alla ropar unisont "NEJ!". Sedan rullar man hemåt.  Men min släkt är bra trevlig iaf, och det är väl tur det när man behöver umgps med dom så länge.

Nu sitter jag och försöker smälta maten efter detta matmaraton och funderar på vad jag ska avge som nyårslöfte.  Det är ganska klurigt. Dom vanligaste löftena brukar väl vara: jag ska gå ner i vikt, jag ska sluta röka etc. Men jag behöver inte gå ner i vikt och röker inte, vad kan man då ha? Plugga mer? NJAE, känns inte så lockande. Någon idé? Hjälp


JULEJULEJULEJULEJUL!

Fråm oss alla till er alla, en riktigt god jul!

I want it all,I want it all, and I want it nooow!

Igår var det julfest. Den var ok men den var inte 180-spännsrolig. Det roligaste var att man fick tillfälle att klä upp sig. Själv var jag väldigt fancy med metallicklänning och missesminkning (alltså inte sminkning som en katt utan sminkning gjord av Miriam aka Misse). Dessutom hade jag förjävliga skor, svinigt snygga men helt ounderbara att ha på sig.

Idag var det julavslutning, först med artes, sen i kyrkan och sist med klassen. Jag har upptäckt att jag är värsta suckern för brittisk engelska (iof irländsk också) och gittarspel. Tragiskt men sant. Gitarrspelandet kanske inte är så tragiskt men det andra är definitivt det.

Har kommit på att soundtracket till filmen om mitt liv skulle vara I want it all, ni vet Queenlåten. Den är riktigt grymt bra.


Nu ska jag ha ett soft lov, och det föreslår jag att ni har också


Just det en liten dikt jag skrev på franskan om julen. Om någon förstår? Mina julrim är ju helt hemska men min dikt har väl förhoppningsvis lite högre klass än:" nu ska jag mjuka upp dig din lilla råtta, men detta är faktiskt ingen potta"

Une sensation de Noël

Dans toutes les maisons il y a des bougies allumées

Dans tous les c?urs il a d'espoir

Sur tous les visages il y a des sourires

Dans tous les lits il y a des enfants, des enfants qui attendent le père noël

Lui qui vient chez eux chaque année en pleine nuit

Sous le sapin de noël il mette les cadeaux amenés

Et puis il est disparu, où va-t-il?

Personne ne sait où il va, juste qu'il reviendra le noël prochain

Car il restera toujours notre papa Noël

Il est l'homme avec la barbe et des vêtements rouges


Joyeux Noël!


oh my God I'm goood!

Gissa vem som har fått jobb?? Ja, jag, jag, jag har fått jobb på Mcdonalds. Ska joina Ewe i att vara donkenhora. Är man bra eller är man bra? Visserligen lär jag skrämma bort alla kunderna men det spelar ingen roll. Eller förresten, folk kommer att vallfärda till Strängnäs för att bli servade av mig. Japp, det är mycket mer troligt. Helt underbart!6 dagar

Måste bara delge allmänheten av denna låt, rejält grym. Bra film dessutom, inte helt fel. And I like it


Saaanta Lucia, Saanta Lucia

Så, igår var det lucia. Jag pallrade mig upp ur sängen en halvtimme tidigare än vanligt, kolla lite på lucia på tv med mamma för att sedan kolla på julkalendern för första gången i år. Den verkade faktiskt lite smågullig men de gamla julkalendrarna var bäst. Jag menar jul i kapernaum, Mysteriet på Greveholm, trolllvinter,det var klass på dom. De nya är så kommersiella. Tänkte att jag skulle vara lite extra fin för att det var Lucia, så drog på mig en rätt söt klänning. Jag gjorde t.o.m ett försök till att sminka mig, det såg mest ut som jag hade blåtiror men det är väl tanken som räknas? Sedan gick jag till skolan, kändes som om det var -50 ungefär, svinigt kallt med andra ord. Väl i skolan väntades pepparkakor och lussebulle, veeery nice. Spexet utfört av KF07 var rätt kul, Lopen såg iof skitförbannad ut efter att dom härmat honom.  Han har väl inte riktigt förstått att det är så han är, han är ju ganska så udda för att inte säga konstig. Anyway