YAY!

Nu har jag bytt blogg.

ni kan nu hitta mig på metrobloggen.se/revival

check me out


Immortality

Jag är född i fel decennium. Många stora artister är sedan länge döda. Det finns så mycket olika saker man velat uppleva men föddes för sent för att göra. Jag hade velat vara med på Woodstock, uppleva hippievågen. Jag hade velat se Jimi Hendrix klassiska spelningar, Bob Marleys konserter, Queen frontade av Freddy Mercury, Ray Charles, Nirvanas storhetstid, The beatles, Doors och många fler. Istället får jag nöja mig med att se klipp på youtube, inte alls samma sak.  Musiken idag är inte alls vad den har varit, det är synd men de gamla artisterna kommer alltid att leva kvar i våra minnen.


Dagens tune


Dreams be dreams

Har ni också vaknat arga någon gång och inte vetat varför? Jag gjorde det idag och sen kom jag på att jag var arg i min sista dröm, hade bråkat med mamma och någon människa på en gata i Mariefred. En lärare jag hade sa en gång att drömmar är en blandning av allt man upplever under dagen. Till en viss del kan det nog stämma. Pappa pratade om Mariefred igår och i min dröm var jag där. Det är lite konstigt att jag nästan inte varit tillbaks där sedan jag flyttade tillbaks till Sverige. Har varit där en gång med mamma för att kolla i en affär och sedan har jag övningskört dit någon gång. Det konstigaste var dock att jag nästan började gråta när jag övningskörde där för jag har så mycket minnen därifrån. Hela min barndom utspelade sig där, jag växte upp där, lekte där. Egentligen är det ganska synd att jag inte har någon kontakt med mina barndomskompisar. Dom jag varit kompis med längst och fortfarande har kontakt med lärde jag känna när jag var 13. Det är ganska underligt, eller hur?

Burn baby Burn

Jag har bakat idag, det blev riktigt bra. Jag förstår inte hur jag blev så klantig, brände mig självklart på en plåt. Var ännu klantigare på festivalen men det var egentligen inte mitt fel. En kompis släckte en cigarett på tungan och sa att det inte alls gjorde ont. Jag trodde på det och försökte själv, fyfan vad det gjorde ont.  Så kan det gå när man alltid tror på vad folk säger. Det måste dock tilläggas att jag inte var helt nykter när detta inträffade, gör rätt stor skillnad.


Dagens låt


Fuck vad nice!

Har precis kollat in mitt nya schema, fyfan vad nice. Har sjukt få lektioner och har en enda dag i veckan som jag inte har sovmorgon. Är det sweet eller vad? Som mest har jag fyra lektioner på en dag och då börjar jag 8.30 och slutar 14.00.

Härligt, härligt, härligt!

RAS tafari, Haile selassie I king of all kings

Bästa konserten på URF? Var många riktigt bra men tror att legenden Burning Spear var lite vassare än alla andra.

URF08

Så, imorse kom jag hem från tre dagars reggaefstival i Uppsala. Artisterna var riktigt grymma men vädret var dåligt. Vill dit eller till Summerjam nästa år, borde vara en hållplats i vår tågluffning om den blir av.


recap kommer nån gång.

Irie!

Åker till uppsala om mindre än två timmar, helt sjukt..

Dagens tune!


Dagens tune


Putain!

Måste ringa mamma och verkligen be om att få ta bilen. Antagligen kommer jag inte få det men kanske, tror jag ska locka med att säga att jag kan städa huset om jag får det. Vill inte cykla i det här fittvädret.

and oh, I forgot

jag råkade säga fittigt till mina föräldrar, dom blev INTE glada. Farsan började tala om någon gemensam värdegrund som dom hade i militären. I den ingick det tydligen att använda vårdat språk så nu tycker inte han att jag ska göra lumpen längre. Ja, min familj är lite speciell.

Damn me

Allt började med att jag var trött och lite irriterad över att det regnade så mycket. Pappa var snäll och hämtade mig så jag slapp cykla men i bilen började han ställa massa dumma frågor trots att han märkte att jag verkligen inte hade lust att prata. Blev mer och mer irriterad. När vi sedan kom hem började han prata om hur otacksam jag var och att han inte tyckte att jag skulle få ta bilen imorgon. Då bröt helvetet loss. Blev så förbannad att jag gick ut och gick trots att det regnade som satan och jag bara hade shorts och en tröja. Promenaden började väldigt argt, jag stampade fötterna hårt i marken och förbannade allt som gick att förbanna. Jag tog av mig skorna och gick barfota i vattenpölarna medan jag svor. Allt eftersom jag blev blötare och blötare blev jag dock bättre och bättre på humör. Turen avslutades med att jag gick runt och sjöng, dansade och hoppade i pölarna. När jag sedan kom hem började mamma och pappa skälla på mig igen och då blev jag riktigt förbannad, igen. Jag som aldrig vet när jag ska sluta hävde ur mig både det ena och det andra. Det slutade med att jag kommer cykla till donken imorgon och sedan gå hem, ledandes cykeln och med reflex.

Funderade ett tag på att hoppa ut genom fönstret och ta en långpromenad men vädret är inte särskilt inbjudande och vill inte bli sjuk till URF


Visste ni förresten att det är Jamaicas nationaldag idag?

Svenskar kan!

jo, vi kan också göra bra reggae.
Bevis:

:

Born to run

Har irrat runt på stan som en galning för att hitta en liten handväska som man har tvärs över axeln. Tror ni jag hittade någon? Nej, precis det gjorde jag inte och det suger. Just ni sitter jag och försöker laga ett par short, det går inte heller så bra.

Yes, yes, yes

redan hemma!

Dagens tune


Big deal

Hela min familj är sur på mig. Jag jobbade stängning igår, skulle varit 16.45-01.30 men blev 16.45- 03.15. När jag var klar på donken skulle jag ringa hem och säga att jag ville bli hämtad. När vi väl var klara var det ljust ute och jag kände för att gå så jag tog sällskap med en tjej som cyklade. När jag sen kom hem vid 4 var både min bror och farsa asförbannade. 1. Jag hade gått när det var sent, 2. jag hade inte ringt. 3. min bror hade suttit uppe och väntat på att jag skulle ringa. Visst, det kanske inte var så väldigt smart men det var härligt att gå på natten, jag gillar kvälls- och nattpromenader. Hm, undra om jag får ta bilen idag eller om dom fortfarande är ûbersura, får se.

Helt sjukt




Han är 13 år. Helt sjukt. Och han kommer på URF

Dagens tune


Nice!

Waitress and Waiter

Red Sea SRL


Job description:
They have the mission around the services to the tables in the terrace, the lounge bar or the restaurant s of the Yatch Club.
The company can accept sometimes mission for others clients. Its possible to work sometimes in other locations.

Qualifications:
Great capacity to work with smiling mentality and capacity to manage the situation under stress. It is necessary to speak English and after for the staff that want to stay in Italy for a long time
( 6 months ) it is necessary to study Italian language. We accept persons without experience.

We look for you who are serviceminded, work experience from restaurants and a nice mood.

Knowledge in Italian language is an advantage.



och det är i Rom!

Ego

Jag ska jobba stängning ikväll men får inte ta bilen. Det är irriterande. Jag vill ha en egen bil. Ingen som råkar ha en över? Funderar allvarligt på att gå hem från donken inatt istället för att ringa bara för att. Får se om jag känner likadant klockan 2 inatt. Är ganska opå att stänga idag, i torsdags kom dom som stängde nämligen ifrån restaurangen vid tjugo över 4, helt sjukt. Blir det så sent idag spyr jag, ok kanske inte men nästan. Stänger imorgon också, jippie. En sak är dock sjutk härligt, jag jobbar bara 7 dagar fram till skolan börjar och efter det blir det bara varannan helg. LOVELY


Dagens lyrics

Until the philosophy which hold one race superior
And another
Inferior
Is finally
And permanently
Discredited
And abandoned -
Everywhere is war -
Me say war.

That until there no longer
First class and second class citizens of any nation
Until the colour of a mans skin
Is of no more significance than the colour of his eyes -
Me say war.

That until the basic human rights
Are equally guaranteed to all,
Without regard to race -
Dis a war.

That until that day
The dream of lasting peace,
World citizenship
Rule of international morality
Will remain in but a fleeting illusion to be pursued,
But never attained -
Now everywhere is war - war.

And until the ignoble and unhappy regimes
That hold our brothers in angola,
In mozambique,
South africa
Sub-human bondage
Have been toppled,
Utterly destroyed -
Well, everywhere is war -
Me say war.

War in the east,
War in the west,
War up north,
War down south -
War - war -
Rumours of war.
And until that day,
The african continent
Will not know peace,
We africans will fight - we find it necessary -
And we know we shall win
As we are confident
In the victory

Of good over evil -
Good over evil, yeah!
Good over evil -
Good over evil, yeah!
Good over evil -
Good over evil, yeah



Halie Selassie, 1968

Dagens låt


How come?

I should have felt anger, sadness, everything, anything but no I didn't feel a thing. Why? Strange.


Galet

Blir galen på svenskar och svenskhet. Det är sällan vi har så fint och varmt väder som vi har haft senaste veckorna. Under de svenska sommrarna brukar det vanligtvis regna mycket och inte vara särskilt varmt. Nu när det väl är varmt klagar folk på att det är det. Kan man inte bara njuta av värmen?Det är exakt vad jag gör. Hade alla bara klagat när det varit varmt hade det varit ok, men sen när det blir svalare kommer alla undra vart den sköna sommarvärmen tagit vägen och klaga på att det är för kallt. Det är så typiskt svenskt, allt ska vara lagom. Det får inte vara för varmt, för soligt, för regningt eller för kallt. Hela den svenska kulturen och folksjälen är uppbyggd runt ordet lagom förut när det handlar om alkohol för då är det ju mer desto bättre som gäller.

Så var glada för att man inte behöver ha thermobyxor mitt i sommaren.

Kids of today

Turistbyrån, Smålandsstenar

Ett äldre tyskt par ~70 står och pratar på tyska om hur de ska åka. Kille ~18 i disken, håller på med broschyrer.
Gubben (på tyska): Ska vi fråga killen vid disken?
Gumman: Nej, dagens ungdomar kan ändå ingenting. De är bara dumma! Allt detta datorspelande...
Gubben: Ja, det är sant. Men han borde ju veta NÅGOT! Jag frågar.
Gubben (till killen): Do you speak English?
Killen: Ja, und auch Deutsch!


glad mens?

Vissa reklamer är verkligen idiotiska. Jag menar, nya alwaysreklamen för bindor. Deras "slagord" är have a happy period. Vem fan har en happy period? Inte en enda brud. Mens är jobbigt, äckligt och irriterande. Att det oftast föregås av PMS gör inte saken bättre heller. Varför kan det inte bara vara så att man får mens när man vill bli gravid? Då skulle man dessutom undvika alla oönskade graviditeter, abort skulle inte finnas och därför inte skapa motsättningar inom olika religioner. Man skulle inte heller se massa gravida tonåringar som råkade bli gravida när då låg med någon på fyllan. Perfekt, eller hur?



'Tis I

Eve var här igår. Det var mysigt. Egentligen skulle vi gå ut och ta nån öl men det var bara gamlingar där. Istället gick vi runt på promenad och slutade vid Strängnäskvarnen. Det är lite kul, Eve och jag snackar alltid om samma saker, eller ja speciellt en sak. Sen såg vi några killar från klassen men dom såg förhoppningsvis inte oss. Sjukt härligt med sommarkvällar, det blir aldrig riktigt mörkt och det blev inte heller kallt. Me like.