I will follow you into the dark

Vad händer ikväll?


När en speleman en enda gång börjat sjunga på en gammal sång

Har haft en riktigt skön helg. Fredagen var riktigt lyckad. Robbans två polare, Micke och Timmy var härliga och tjejerna var grymma som vanligt. Igår var det lite småjobbigt att gå upp efter att bara ha sovit 5 timmar för att repa flöjt mellan 10 och 4 för att sen hålla en tråkig konsert på en halvtimme. Faktumet att det var en ABBAkonsert gjorde inte saken bättre. Men jag klarade mig i alla fall genom dagen.


Idag har jag verkligen haft en sunkdag, men en rätt trevlig sunkdag. Robban har varit här och spelat med och för mig, soft.  Mindre soft är att mina föräldrar är kontrollfreaks, visst jag är bara 17 men måste dom veta exakt allt?image11
Strängnäs är rätt fint, eller hur?

Fältarbete i Linnés ära

image10
image9
Nejmen, vem är den där snyggingen?


image8
My bitches:P

Fötterna protesterar, fötterna har fått nog!

Igår skrapade jag hela tån, idag fick jag gigantiska skoskav på båda hälarna. Nej, det är inte för att jag köper obekväma eller för små skor, jag får skoskav av ALLA skor.  Egentligen borde man ju ha en liten ö på något varmt ställe, där man kan leva som nudist, utan kläder och utan skor. Möjligtvis strosa runt i bikini eller snygga underkläder. Skulle verkligen vara perfekt.

Egentligen har tiden sedan vi började skolan gått väldigt fort, dessa 8 månader har gått passerat förbi i en takt jag inte trodde fanns. Visst, det var verkligen jobbigt de första veckorna,  men nu känns det riktigt bra. Klassen börjar bli en klass istället för två som den hela tiden varit.  Tack vare Robban och Gustav har jag inte känt mig lika utanför som vissa av de andra tjejerna har, danku.  Förhoppningsvis kommer klassen få ännu bättre sammanhållning i Athen.  EF06Believe me when I say that I got something for his punk ass!


Run Forrest!

Coopertest om ett par timmar, otroligt kul, kommer sluta med att jag har sjuka skoskav. Efter skolan- SHOPPING!


                                                                                   image6

Grèce douze points

Jag är glad och solen har lyst hela dagen. Allt har varit allmänt bra, riktigt soft

You're such a C U Next Tuesday

Jag känner mig verkligen så singel man kan bli, riktigt tragiskt. Ingen som har lust att komma och hångla upp mig? Ok, nu känner jag mig iof ännu mer tragisk men whatever. Jag är för trött för att gå och lägga mig så därför sitter jag här och häckar och skriver om onödiga saker.

Jag har kommit på att jag kommer bli en usel bilförare som bara blir förbannad och skriker skällsord till folk, alternativt visar fingret. Jag menar det är riktigt nära att jag gör så när jag cyklar, imagine me driving. Det kanske bara är bra att jag inte har börjat övningsköra än?


Nej, nu ska jag verkligen ta mig i kragen och pallra mig i sängs. Bonne nuit, buenas noches, buona notte, good night.....

Good night, sleep tight don't let the bed bugs biteimage5
Riktigt gammalt kort på mig och brorsan. Kolla lampan!

Tout le monde veut devenir un chat

Jag sitter här och funderar lite över mig själv.  Jag har kommit på att synen man har på sig själv skiljer sig väldigt mycket från den andra har på en. Undra egentligen hur jag uppfattas? Vad är första intrycket när man träffar mig? Jag hoppas att man tycker att jag är en trevlig typ.

Varför kan inte någon komma fram till mig och säga att jag är snygg? skulle vara en enorm boost. Alla svenskar är väl iof för blyga för att göra det, eller? Just nu känner jag mig lite skabb, men det går väl snart över. Dessutom vill jag gå på fest. Vad ska alla människor hitta på på Valborg? Någon som har lust att få lite sällskap av mig?

All we are is dust in the wind

Precis varit och tränat med bandet, kan inte säga att det gick särskilt bra. Vi ska ha stor spelning på lördag nästa vecka det lär ju bli väldigt lyckat. På hemvägen kom en deppvåg över mig, don't know why, men skit samma. Jag ska vara glad, snygg, älskad, charmig och allt annat. Deppig kan man vara någon annan dag, som en riktigt svinig vinterdag när man kan ligga nerbäddad i sängen och dricka te.

Dessutom vill jag ha massage, helst av nån snygg kille

Give it to me baby, aha aha, and all the girls said I'm pretty fly for a white guy

SNAAARK, hela dagen har gått i slowmotion., onödiga och tråkiga lektioner. Lopen som snackar när vi har redovisningarna, jag tror egentligen han vill ha dom själv. Vi ska ut på fältarbete på fredag, ska väl bli måttligt roligt att kräla runt i leran letandes efter blommor.

Har gått runt hela dan och sjungit låtar från Aristocats, dom verkar inte vilja försvinna från min hjärnbalk.  Have mercy

Tjejmiddag rockar!

Igår var det tjejmiddag hos Ella, ute på landet. Det var lite "Simple Life" över det hela när tjejerna skulel dra lott om vem som skulle följa med och hämta Mickis och Frida med traktorn. Hur som helst var kvällen übertrevlig. Den innehöll allt en tjejkväll ska innehålla, prat om allt och ingenting. Ni är guld värda girls!

Runt klockan 1 sattes Aristocats på. Det är en sjukt grym film! Skön jazzmusik med klarinett i bakrunden genom hela filmen, fan man borde vara med i deras band. Min nya favoritfilm. Om Thomas O'Malley hade varit en riktig snubbe hade han varit het, snygg, charmig,bad guy, allt man vill ha. Har ni någon sån kille på lager skulle det inte skada att introducera mig


If you want to turn me on,
Play your horn don't spare the tone,
An' blow a little soul into the tune.

Everybody, everybody, everybody wants to be a cat

Shaken, not stirred

Man kanske borde ta och bli läkare? Det vore ju inte helt fel att kallas Dr. Gustafsson, rätt grymt faktiskt.  Det skulle iof vara ännu häftigare om man bytte till något coolare efternamn, Gustafsson är ju inte direkt det hårdaste efternamnet, Bond kanske? I'm Bond, Jenny Bond.


I'm a bitch, I'm a lover

Jag känner mig som en dränkt katt, alternativt något som den dränkta katten släpat in, antagligen ser jag ut som det också. Trevligt att cykla i regn som sedan övergår till hagel, mycket trevligt. Nu sitter jag framför datorn i myskläder och pimplar te. Funderar på att sätta på mig raggsockor.

Hade en helskum morgon. Precis innan jag skulle sticka hemifrån (var lite halvsen som vanligt) lyckades jag såklart tappa bort nycklarna. Irrade runt som ett skållat troll i hela huset på jakt efter dom. Slutligen hittade jag domi bakfickan, det är väl typiskt?

You can turn off the sun, but I'm still going to shine

Idag var det utvecklingssamtal med Culina. Härligt att höra att man "spred glädje omkring mig" har fått höra det av andra personer så måste det ju vara sant, eller hur? Dessutom tyckte hon att jag var väldigt trevlig vilket jag kan instämma i. Blev dock lite förvånad över att gympaläraren sa att jag var mycket duktigare än vad jag trodde, what's that supposed to mean?

What if you could hear this song

Det är onsdag morgon och jag har ingen lust att gå till skolan. Regnet öser ner och det är kallt, vart tog sommarvädret vägen? Prov i engelsk grammatik idag, italienskaprov imorgon, nationellt prov i engelska på fredag- upplyftande. Egentligen borde man bara stanna hemma och kolla på Coupling istället, inte ens gå utanför dörren.

You always tell me perhaps, perhaps, perhapsDe har också ovanliga namn:
Bamse: 29 män
Asterix: 17 män
Obelix: 12 män
Pippi: 63 kvinnor
Bilbo: 50 män
Gandalf: 23 män
Knatte: 2 män
Fnatte: 1 man
Tjatte: 2 män
Kakan: 2 kvinnor, 1 man
Baby: 23 kvinnor, 2 män
Bee Bop: 1 man
Snövit: 8 kvinnor
Brum: 1 kvinna, 1 man
Liten: 3 kvinnor, 1 man
Aslan: 3 kvinnor, 84 män
Törnrosa: 5 kvinnor
Pink: 1 kvinna
Twilight:12 kvinnor, 2 män
Bambi: 15 kvinnor
Fantomen: 7 män
Tarzan: 35 män

namnlista som fanns på expressen. Tyckte det var lite kul att se hur puckade människor det finns i Sverige, jag menar vem döper sitt barn till Fantomen?

Lopen, tillbaka till Dallas?

Jag orkar verkligen inte med naturkunskapen, jag menar vem fan bryr sig om vattenkraftens effekter på miljön?Om nu någon skulle känna att vattenkraft är ens passion kan den personen gärna få hålla min presentation imorgon. Inte blir det bättre för att jag måste skriva två onödiga laborationsrapporter också. Nä, jag vill bara lägga mig i badkar och lyssna på soft jazzmusik med värmeljus omkring mig och gurkor på ögonen. Massage skulle väl inte sitta helt fel heller.

There is a house in New Orleans, they call the rising sun

Då har man suttit ute och spelat gitarr/ sjungit med mamsen och papsen. Det var väl mest pappa som spelade men iaf.  Måste erkänna att det var sådär familjemysigt, man fick nästan lite känsla av att vara hos franzéns- dock utan att vara i närheten av samma musikaliska talang. Pappa blev lite lagom sentimental av Leaving on a jetplane, han spelade den tydligen rätt ofta när han och mamma möttes. Lite smågulligt. Mamma och pappa är rätt söta ihop faktiskt, det är härligt att dom fortfarande är kära trots att det var typ 35 år sen dom möttes. För mig kommer det väl vara skiljsmässa efter ett par år.

Vous me manquez

Sätt  Vänner med Lars Winnerbäck på repeat och NJUT


Nu sitter han och sjunger igen;
skämt ur sin skrattande dvala.
Och du ber honom tystna igen,
och låta händerna tala.

Och han ler och förvandlas som pojkarna gör,
när inget finns att teatra inför.

Och han tror han är förälskad igen.
Det är så mycket i skallen.
Men när Du säger: God natt kära vän,
står Du påklädd i hallen.

Och Du går och han krymper, som pojkar blir
små
när dom är nakna med kläderna på.

För Du
såg mer än min fåfängs gitarr.

Du slet av en dräkt av en narr.
Och lät mina bjällror få falla.
Som nu
när teater känns något befängt;
i gryning när krogen har stängt
faller bjällror från alla.

Men mörkret faller bittert igen.
Så han skrattar med ljuset.
Du gråter i tystnad igen,
med alla häxor i huset.

Och han ringer och säger; Det mörker Du ser
gör att stjärnorna märks lite mer.

Så, han sjunger sina sånger igen.
Och Du ler åt hans iver.
Och när Du säger; Det ljusnar min vän,
ja då sitter han redan och skriver:

Ljuset blir större när natten tar form,
och värmen blir mer värd i storm.

Och Du
tog del av min fåfängs gitarr.
Du skratta' med enfaldens narr;
två clowner som vråla' i natten.
Som nu
när teater känns mer relevant;
när det enda är mörkt som är sant
förstår jag dom flyende skratten


By the way, I happened to be an adorable drunk

Man får ju sådär lagom lust att gå upp ur sängen på morgonen när man vaknar och ser att det ligger SNÖ på backen. Först planerade jag att inte gå upp ur sängen alls men sen blev jag hungrig så då sket det sig. Istället har jag spenderat dagen med att gå upp och käka ett antal gånger och sen ligga i min säng och spela gitarr/ kolla på two and a half men. Dessutom har jag kollat på nya  Scrubsavsnittet, INTE att förglömma. Lite synd att Laverne dog, hon var grym.  Hmm, snart liggsår

Min morsa sa för ett par dagar häromdan (hatar det uttrycker men anyway) att några tjejer på hennes förskola hade kommit till henne och varit ledsna för att en killa hade kallat dom brudar.  Tjejerna verkade tycka att det var något negativt. Men man säger väl bara brud om en snygg tjej, am I right? Kanske är jag som har missuppfattat allt men jag har hela tiden tagit ordet brud som en komplimang, en ful, fet tjej är inte en brud enligt mig. Killar kanske har en helt annan syn?

En sak som är riktigt boring med att bo i Sverige är att svenskar är blyga.  Jag har bott här sen i augusti och inte en enda kille har stött på mig. Det skulle ju kunna vara så att jag är rätt så ful men det håller jag inte med om så därför kan det inte vara mitt fel, eller? I Belgien var det alltid nån som stötte på en, ibland var det bara en ful belgare men det är alltid något.  Nje killarna i Sverige får allt ta och skärpa sig, right girls? Själv måste jag se till att gå på fler fester , börjar bli lite tråkigt, är riktigt festsugen.

La vita è bella


Fest?

Väduren


Början av månaden blir ganska stillsam och sedan händer istället allt på en gång. Ditt kärleksliv flammar upp och du kan både ta för dig av en spännande flirt och välja att odla något som du redan har. Men kruxet är att du egentligen hellre satsar på andra saker. Hur mycket kärleken än lockar är det ändå så att nöjen lockar mycket mer. En resa till exempel skulle ge dig inspiration och energi som räcker hela vägen till högsommaren. Troligen låter du kärleken vänta, just därför.
Bästa chansen: Tvilling, Lejon, Jungfru, Vattuman, Fisk.
Bästa stället: På fest.
Bästa datumen: 15-16/4.

Matteboken kan slänga sig i väggen

Wikipedia är mycket bättre! Själv spyr jag snart över det här jävla provet som dessutom ska vara svårare än de tidigare. 

Play that funky music white boy

Eve, jag och Mirre har världens bästa idé, vi ska göra photoshoot med tjejerna. Jag ska sitta helt näck med en gitarr i knät. Svartvita kort, kommer bli sjukt snyggt. Eller hur?


Men man får lite små komplex när Frisch slår en på rumpan och sedan säger "hela havet stormar", men vafan. Jag är nöjd med min krockkudde. Hade dessutom "tokfys" på gympan idag, riktigt härligt.

I'm a christian, and it's amazing!  quote från amerikanska som skickade brev till klassen. Amerikaner är lite galna som alla vet. Men vissa människor verkar onödigt blåsta.


Just nu lyssnar jag på Opeth, ett nytt band jag hittat, eller jaa Robban har hittat. Han är grym på att hitta bra musik och på gitarr såklart. 


 Ciao

tisdag eftermiddag

Igår var Stockholmsdagen, dvs. klassen var i Stockholm och kollade på olika saker. Först var vi på Operan vilket var rätt värdelöst. Vi fick inte ens se nån repitition utan bara kolla på de olika logerna. Dessutom kan jag svära på att guiden var flata (inget fel med det men iaf).  Sen var det lunch och shopping som gällde. Jag hittade bara ett linne och en kjol men det var trevligt ändå. Kanske var bra att jag inte hittade nåt mer, fattig student. Efter det var vi på Medelhavsmuséet, kan bara tacka guiden för att han förstog att våra ben var trötta och därför visade oss stolar som vi fick bära runt på och sätta oss där han skulle snacka.  Rätt trevligt att kolla på krukskärvor och delar av statyer. Hemfärden från den stora staden var sjukt seg, sen när tar det mer än en timma att åka till Strängnäs?  
image3
Jag och Eve