10-19

Jobbade jag idag, lite småtungt. Dessutom hade jag Play that funky music whiteboy på hjärnan. MEN, som den arbetaren jag är bet jag ihop och jobbade hela passet. Det var en tjej som stammade i DTn idag (drive trough), jag hade headset på mig så hörde hela konversationen. Jag tyckte så synd om henne för hon hade världens längsta beställning dessutom och så hakade hon upp sig på massa ord så det tog jättelång tid för henne att säga allt. Tjejen som tog emot beställningen hörde inte heller allt så hon fick fråga om hela tiden. Det måste vara otroligt jobbigt att stamma. Jag märker det när jag är packad eftersom det första som skiter sig är mitt tal. Jag börjar sluddra direkt, utan att jag ens behövt dricka särskilt mycket. Hur som helst är det otroligt irriterande när man inte kan göra sig förstådd eller inte kan få fram vad man vill säga. Thank God för att jag inte stammar.


BTW, ska jag hämta mitt körkort imorgon, det är nice. Nu ska jag däremot kolla på film.

Hasta la vista


ANTI B


......

VIVA ESPAÑA!

What d'ya think?

Jag tänkte göra en skiva att ha i bilen. Jag menar är det jag som kör är det jag som bestämmer musiken. ÄNTLIGEN! Jag bestämmer vad och hur högt allt ska spelas och klagar man åker man ut.

Här är en idé

Highway to hell- AC/DC
I want it all- Queen
Englishman in New York- Sting
Anoterh day- Jamie Lidell
Iron Lion Zion- Bob Marley
Don't worry be happy- Bobbt McFarin
I Shot the Sheriff- Marley
Le plus beau du quartier- Carla Bruni
Quelqu'un m'a dit- Carla Bruni
Layla (unplugged)- Eric Clapton
Relalalaxa-. Just D
Walk on the wild side- Lou Reed
What a wonderful world- Louis Armstrong
Revival- Soulsavers
The Joker- Steve Miller Band
Beautiful Day- Ziggy Marley
Backstabber Lady- Miss li

Glömt någon?


I believe in miracles

Jag klarade min uppkörning igår. Det är egentligen ett jävla mirakel eftersom jag inte hade sovit något, nästan inte ätit något (trodde jag skulle svimma på vägen dit) och var sjuk. Som tur var slapp jag göra jobbiga saker utan fick nästan bara köra landsväg där det dessutom var noll trafik. Anyways, nu har jag iaf mitt körkort så mig kommer man nog få se en hel del ute på vägarna. Det kommer dock vara lite läskigt att köra själv första gången.

Jag har halsfluss, det är inge kul. Var hos doktorn igår och fick penicillin. Doktorer är lite speciella, dom hittar stället man har ont på, klämmer på det och frågar om man har ont. När man sedan svarar att "ja det gör det" fortsätter dom ändå att klämma och känna på det onda stället, evil. Halsfluss är jobbigt, jag kan nästan inte svälja. Dessutom knarkar jag alvedon som världens junkie.

Uppkörning idag

Har uppkörning idag men är inte särskilt nervös inför själva körningen, är mer orolig att jag ska svimma på vägen till körskolan eftersom det enda jag kunnat äta är lite yoghurt, en halv smoothie och lite glass. Jag har så sjukt ont i halsen att jag inte kan svälja. Problemet med mig är att jag inte klarar av att inte äta ordentlig frukost annars blir min kropp helt fucked up vilket den lär bli idag. Jag hoppas bara inte jag svimmar när jag kör motorväg, inte bra. Dessutom har jag typ inte sovit något inatt. Sounds perfect, doesn't it?


I don't like reggae

Oh no, I love it.


Har precis kollat klart på filmen Troy. Den är bra.
- Orlando Bloom, vilken råidiot
- Brad Pitt bölar på ett ställe han inte borde
- Orlando Blooms rollfigur Paris dödar Achilles (Brad Pitt), rejält dålig. Vem som helst utom Paris och det hade varit ok, men nej

+ Brad PItt är sjukt fit
+ Eric Bana är soft
+Diane Kreugers smink är snyggt
+ Orlando får stryk


Anythewho, nu ska jag för en gång skull städa. När t.o.m jag tycker att det är äckligt smutsigt i mitt rum är det dags att göra något åt det för det betyder att nästan är farligt att vara i mitt rum p.g..a allt damm och all skit.

Midsommar

What to do?Träffade Misse och Eve idag, mycket mysigt. Skvallrade lite om Antibes och annat skit. Dessutom har jag lärt mig att fickparkera, det var kul. Uppkörning om en vecka, mindre kul 

Nu ska jag sova, imorgon är det hard work, work som gäller. 10-19. YAY. Not 

Rör din stjärt gumman, du ser ut som cat woman

Vet ni vad? jag ska få mönstra, fick brevet idag. Nu gäller det bara att ligga i hårdträning fram tills dess så att jag är fit.
Vägde mig imorse och det sjuka är att jag har gått ned 1 kg sen jag åkte till Antibes. Det är helt omöjligt egentligen. Vi har käkat croissanter, pain au chocolat, pizza och druckit öl och vin. Hur fungerar det egentligen?Kanske är mina muskler som har tvinat ihop. Läskigaste saken hände i Frankrike, jag fick svimattacker (svimmade inte men nästan) och fick stickningar i händerna och fötterna. Trodde att jag skulle få hjärtattack men jag klarade mig. Säkert bara min kropp som ville säga till mig att leva nyttigare men no way.

Inatt drömde jag att jag köpte vin i tetrapack och gick runt och drack den på stan. Försöker min hjärna säga mig något?

Glömde förrsten lite i min recap från Antibe. Det var en brud som stötte på mig. Då menar jag inte bara att hon sa att jag var snygg och så, hon sa att hon var tänd på mig och tog mig på arslet. Skumt va? Jag tror allvarligt talat att jag skickar ut någon slags lesbisk vibe för det har hänt fler gånger att tjerjer har flirtat med mig. För att förtydliga, jag har INTE stött tillbaks. Undra varför dom riktar in sig på just mig? Hmm.

En annan sak jag glömde skriva igår var att italienaren jag träffade brukade klä ut sig till tjej på karnevaler. DEt var lite smått läskigt att han berättade. Vist, det kanske är fullt normalt att göra på karneval, what do I know? men man kanske itne beöver berätta det för tjejen man stöter på. Är det bara jag som känner så?
Finns nog miljontals andra saker jag glömt också men dom kanske jag kommer på någon gång, vem vet? Eller så är dom för alltid bortglömda, så skulle det också kunna vara.

Am I crazy?

Tolk/förhörsledare - lumpen

Så här söker du, minimikrav.


- Du ska ha fullständig gymnasiekurs.
- Du ska ha studerat minst två främmande språk. Ett av dessa skall vara B-språk.
- Du ska ha betyg MVG i flertalet ämnen, bl a i språk.
- Du ska vid mönstringen/antagningsprövningen ha fått höga skattningar och vara lämplig för befälsutbildning.

Vid mönstringen/antagningsprövningen ska du tala om att du vill bli tolk och får då fylla i en särskild blankett. Dina ansökningshandlingar skickas sedan till Tolkskolan.
Där granskas ansökningarna och de mest lämpliga kallas till en förnyad mönstring på TolkS. Vid denna mönstring får du också mer information om utbildningen. Varje år antas ca 20-30 elever.

Allmänt


Vid Tolkskolan utbildas du till tolk och förhörsledare. Som sådan måste du ha kunskaper i både språk och militära ämnen. Huvudspråket som du utbildas i är antingen arabiska, persiska eller ryska. Utbildningsåret 2008-09 erbjuds utbildning i arabiska och persiska.

Detta väntar dig:
- Studier med intensitet och krav som saknar motsvarighet i det svenska utbildningsväsendet.
- Praktiskt taget ingen fritid.

Men du får:
- Lära dig ett nytt språk, som öppnar dörrarna till en ny och fascinerande värld.
- En svårslagen merit i fortsatta studier och arbetsliv.
- Högskolepoäng motsvarande ett års högskolestudier - utan att
behöva ta studielån.
- Lära dig intervjuteknik.
- Lära dig samarbeta med andra.
- Studievana som du kommer att ha nytta av vid fortsatta studier.
- Sist men inte minst: vänner för livet!

Sagt av tolkar i kurs 02-03:

"Jag går Tolkskolan eftersom det är en av de mest exklusiva
utbildningarna i landet, som inte bara öppnar en värld av möjligheter
i öst utan också ger mig tillgång till ett unikt nätverk i Sverige."


"Tolkskolan börjar med åtta veckors stenhård utbildning i
soldatuppförandets grunder. Härtill bör kanske tilläggas att jag inte
är något fysiskt fenomen och därför kanske ansåg de strapatser vi
genomgick vara hårdare än vad andra tyckte. Å andra sidan klarade jag
mig väldigt bra."


Sagt av tidigare års tolkar:

"I det jobb jag har idag som ekonom och omvärldsanalytiker på SEB har
jag faktiskt fortfarande viss nytta av vad jag lärde mig om rysk
historia, kultur och ekonomi på Tolkskolan; detta eftersom det
historiska arvet spelar en så enormt stor roll i dagens ryska
utveckling."
Klas Eklund, chefsekonom SEB (71/72)

"Jag har haft stor användning för snart sagt allt jag lärde mig på
Tolkskolan. Ryska och förhörsteknik har varit viktigast. Men också
själva ordet Tolkskolan i ett CV är en tillgång, eftersom många
erkänner de kunskaper den raden står för. Jag kan inte komma på någon
annan enskild händelse eller utbildning som har betytt så mycket för
vem jag blivit."
Morgan Olofsson, programledare SVT (85/86)

"Förutom att ryskkunskaperna har öppnat en dörr till Ryssland, så har
kontakterna med alla de människor jag mött i samband med skolan betytt
oerhört mycket för mig. De kunskaper jag fick i förhörsledartjänst
har lärt mig mycket om hur människor reagerar i olika situationer."
Helena Nordenstedt, ekonomie och medicine studerande (98/99)

Utbildningen i stort


Grundläggande soldatutbildning vid Ledningsregementet

Utbildningen börjar med att du rycker in vid Ledningsregementet (LedR) i Enköping. Där genomför du Grundläggande soldatutbildning (GSU). Utbildningen omfattar skjutning, sjukvård, strid och mycket mer. Denna utbildning gör du tillsammans med underrättelseassistenter ur armén och flygvapnet. Utbildningen i Enköping pågår i ca åtta veckor.

Befattningsutbildning vid TolkS


Efter åtta veckor i Enköping reser du till Uppsala och Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, som Tolkskolan är en del av.

Nu börjar befattningsutbildningen. Utbildningen innehåller till en början mycket teori. Det är språk, taktik, underrättelsetjänst och utländska stridskrafter som står på programmet. Dessa ämnen varvas med idrott. Under vintern och våren varvas språkutbildningen med förhörstjänst. Denna innebär mer praktiska övningar. Flera övningar genomförs på annan ort än Uppsala. Förhörsutbildningen varvas med utbildning i folkrätt, de lagar som talar om vad du får göra och inte, samt etik.

Varje vecka genomförs skriftliga prov och ibland även muntliga. Det innebär att du måste ägna all tid, även helger, åt studier. Eftersom du bor i enkelrum kan du studera ostört!

Efter utbildningen


Efter genomförd utbildning vid Tolkskolan kan du söka tjänst som militärtolk inom utlandsstyrkan. Varje år rekryteras dessutom personal från utryckande tolkkurs till flera av våra ambassader. Även om du inte blir uttagen till en sådan tjänst har du med dig en gedigen språkutbildning, kunskaper i kommunikation (förhörstjänst är en fråga om kommunikation mellan människor) samt en utvecklad studieteknik. Det är värdefulla kunskaper för framtiden.
Haha, gillar det där: du kommer inte ha någon fritid. Men seriöst, jag vill ändå gå tolkutbildningen i lumpen, sjukt bra erfarenhet. Eller beriden högvakt, men helst tolk. Jo jag är lite knäpp, vilken klok människa skulle vilja göra detta?

Random- Antibes2008

Vi var tre tjejer som satte oss på ett plan och landade på Nices flygplats och sen åkte buss till Antibes för att där sola, festa och chilla. Resan var helt sjuk, vi träffade massa skumma, härliga och konstiga människor. Random är verkligen det ordet som bäst sammanfattar hela veckan i Frankrike. Vi träffade härliga australiensare (en sjukt härlig, haha), atletbrassar som var jobbiga, en brasse som förklarade hela datingsystemet i Brasilien, sjukt komplicerat. I början får man strula med hur många man vill även om man typ datear någon. Efter att man träffats i typ en månad f¨r man ha sex och slutar man i princip men att strula med andra. Dessutom ger man varandra datingringar, det är gulligt. Idén med hela systemet är riktigt fint men verkar sjukt omstängigt, don't you think? Vi har träffat en snäll men in the end småjobbig italienare, Not to forget dom göteborgarna vi träffade i lördags som var helt flippade. Vi började dansa med dom på en kliubb och det skönaste var när dom en efter en fattade att vi var svenskar, så jäkla kul. Anyways, vi hängde med dom till en liten stad som hette Biot efter att jag övertalat Soph och Isa. Natten där var helt random. Halvsov en halvtimme innan det var dags att tvinga upp snubben som lovat att köra oss till lägenhetentyp lite över 6 för att städa lite och hämta våra grejjer och sen ta bussen som gick 08.15. Och vi grejjade det, vi missade inte alls flyget. Måste nog vara det bästa planeringen i människans historia, förutom att Soph nästan fick panik. Eller, det var väl egentligen ingen av oss som trodde att vi skulle komma i tid till flyget men we did. Fan vad vi är grymma. Eller som man säger i götet: vi är spränggoa, haha. Vi träffade snubben som gjorde Pappa betalar, FÖarnas nationalsång. Lite skum snubbe men ändå. Kommer alltid garva när jag hör den, alltid. Och pirayatatueringen också. Så härlig.


Mina resbuddies var dom härligaste man kunnat tänka sig. Isa var klantiga som satan, trillade på alllt, tappade sin ring och blev kräfta. Soph var vår "mamma" som höll koll på oss. Hon stod för samvetet i vår grupp eftersom jag själv inte kan få dåligt samvete. Jag menar jag övergav italienaren som vi kom med till Juan les Pins för att dra hem med göteborgarna men what the fuck. Soph var iaf grym, Isa och jag hade varit våldtagna och inte haft några hjärnceller kvar om hon inte varit med. Ja, vi hade nog inte kommit hem alls. Vin, jordgubbar och betterthansexchokladglassen. I'm lovin it! Rosévin har dessutom blivit nya favoriten och Desperadosök, grymt gott. Om jag nån gång skulle odla ölmage hade det lungt varit  på Desperados och Leffe.

Jag går runt med ett stort leende på läpparna och självförtroendet har fått en rejäl boost. Hur kan man inte älska sig själv när man får så mycklet komplimanger av alla? Jag menar t.o.m göteborgsbratsen tyckte vi var svinsnygga. Så akta er för jag är sjukt snygg med brännan och allt, haha


Jaja, det här inlägget förstog nog inte nån annan än Soph och Isa men ändå, kanske kul att läsa.  Nu sitter jag och käkar Carambars och saknar Frankrike. Och btw, det är inte en fördom att alla fransmän går runt med baguetter, det gör dom verkligen. Hela tiden.


Listen to the radio

Igår spelade jag med bandet på Louises student, sjukt trevligt. Alla var otroligt duktiga. Måste göra lite reklam för strängnäsbandet Tripsis, ett gäng åttaklassare som är helt enormt begåvade Lyssna in dom på youtube. Dom andra som spelade var också supermusikgenier men det var kul.

Jag har börjat packa lite, det är ju D-day imorgon! France here we come so watch out, ska bli helt sjukt aproligt


Sjung om studentens lyckliga dar, eller?

Då var en skolavslutning till avklarad. Det är lite sjukt att tänka att det här är mitt sista riktiga sommarlov och att jag nästa år kommer ta studenten. Självklart ser jag fram emot att stå där med mössan men vad ska man göra sen? Det är den ständiga frågan,. vad ska man egentligen göra efter studenten, dvs. vad ska man göra med sitt liv? Jag har ett år kvar men släktingar har redan börjat fråga och bara det känns lite skrämmande. Jag är ändå lyckligt lottad, jag vet vad jag vill arbeta med och vad mina mål i livet är. Jag ska bli tolk inom EU eller FN. Frågorna är bara, hur tar man sig dit? Hur ska man utbilda sig? Dessa frågor kan jämställas med "varför existerar vi?" och "vad händer när man dör?"Alla dessa frågor är nästintill omöjliga att svara på.

Jag vet att jag vill studera utomlands, men var? Dessutom vill jag inte börja studera direkt efter det att jag tagit studenten utan jag vill resa. Då kommer nästa fråga, vart ska jag resa, hur, med vem? Framtiden är komplicerad att tänka på, frågorna blir fler och fler och svaren allt färre. Det känns som så mycket står på spel, det är hela ens framtid man pratar om när man ska välja utbildning. Bara för att man tagit studenten ska man plötsligt vara så vuxen och kunna ta egna beslut om viktiga saker som kommer påverka allt. Det är så extremt mycket saker man vill hinna med och på så kort tid. Det finns också sjukt mycket möjligheter, man kan plugga i Thailand, på Island, Grönland, you name it.

Det känns nästan som man borde börja planera nu, kolla på resor, undersöka universitet, göra upp planer. Det är så svårt.


WOHOO!

Idag är det skolavslutning!

Världens godaste?

Gjorde müsli i måndags. Muy bien

rostade nötter


                                                                    +
rostade havregryn+ rågflingor


                                                                  = GRYM MÜSLI
image61

Baby, I've got it

Vem behöver sol när vi kommer ha snygga killar, vin, fotbolls-em, stränder, fransk mat, croissanter, baguetter, fransmän, turister, lägenhet, listan kan göras hur lång som helst


WE'VE GOT IT!

Så don't worry Soph. Dessutom är metrologer alltid fel, dom suger.

Male hooker?

Har ni tänkt på att horan i Greendays låt Basketcase är en snubbe?

"I went to a whore, he said my life's a bore"

LIte skumt actually,

6 jours

Nous partons pour la France dans 6 jours, c'est fou! Mais ca sera vachement nice:P

Har gått runt och nynnat på La révolution med Tryo hela dan men den finns inte på youtube, dock finns den på min mobil. Den är bra så lyssna på den. Det är helt sjukt, vi åker till Antibes på söndag, den här söndagen! Kan ni fatta det? Det som började med drömmar för att komma bort från Sverige i vintermörkret blir äntligen av.


Bisous
Je vous aime

Slutar föräldrar till tonåringar någonsin tro det värsta?

Jag berättade idag för min morsa om att jag inte fått min mens den här månaden, vilket jag har nu men anyway. Hon rycker nästan till och frågar i försök att låta casual: " har du varit ute på äventyr?" Man hör att inom henne blir hon nästan hysterisk, är hennes lilla dotter gravid?! För med äventyr menar hon självklart oskyddat sex, och gudvet vad allt det kan leda till. Barn, AIDS, klamme? När jag lugnande och sanningsenligt svarar att nej det har jag inte, ser man hur hon slappnar av. Hon ska inte bli mormor och allt återgår till det normala.

Det måste vara svårt att vara tonårsförälder, finns miljontals saker att oroa sig över.

L'amour

Sitter ute och pluggar matte, men det är så sjukt svårt. När kommer man i verkliga livet använda logaritmer? Jamais, never, aldrig! Plus, minus, gånger och delat med är bra saker att kunna men utöver det behöber man egentligen inte kunna något om man inte ska bli matematiker. Matte C är en tillvalskurs men den blir viktigare och viktigare för att komma in på bra linjer. Jag vill bli tolk så varför ska jag behöva kunna matte alls? Nä, det tycker jag är onödigt.

Vår mattelärare har varit så vänlig att lägga ett matteprov imorgon, vilket är 2 dagar innan vi slutar skolan. De sista veckorna i skolan ska egentligen bara vara chil, man ska inte ens behöva öppna skolböckerna och än mindre plugga jobbiga logaritmer.

MItt fönster gnisslar btw. En sak som är bra med det är att det int egår att öppna i första taget ( man får trycka upp det) vilket gör att det skulle vara svårt att bryta sig in i mitt rum genom att bända upp fönstret. Alltid något positivt. Men jag gillar inte ritkigt tt bo på nedervåningen för jag vågar inte sova med öppet fönster (jag vet att jag är feg) och detta gör att det blir sjukt varmt på sommaren när man sover. Finns ett plus though, jag kan smita ut utan att någon märker det, har inte gjort det men ändå. I Belgien smet jag ut rätt många gånger (bara brorsan märkte det en gång) men inte här, lite konstigt.

Nu ska jag gåoch göra müsli, sen mer matte och sen ridning. Najs


Humor på morgonkvisten


Jag är så het, så het, kan ingen svalka mig?

Igår jobbade jag 12-21 och idag 12-16, Tänk er hur varmt det har varit ute dom har två dagarna och multiplicera det med ett par miljoner så får du det helvetet jag jobbat i hela helgen. Det var sinnessjukt härligt att gå in i frysen när jag skulle flika av (man skär bort alla flikar på kartongerna, don't ask me why).

Trots att det i princip var outhärdligt har jag tjänat cirkus 1000 kronor. DET ÄR SOFT!
Tänkte köpa skivor för pengarna, några tips?